Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bišćan za Max Sport: "Pada nam kvaliteta kad izvršimo izmjene, nogomet se igra 90 minuta, čeka nas rat u Ateni"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 22:27

Trener Modrih posebno je naglasio da padnu u igri nakon zamjena.

Nogometaši Dinama upisali su neugodan poraz od AEK-a u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Modri su odigrali sjajno prvo poluvrijeme, bili potpuno dominantni i na predah otišli s vodstvom od 1-0 zahvaljujući pogotku Marka Bulata. No, u nastavku je igrao samo AEK, nanizali su Grci pregršt čistih prilika i s dvije uspješne realizacije okrenuli utakmicu i u Atenu se vraćaju s pobjedom od 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, trener Dinama Igor Bišćan podijelio je svoje dojmove za Max Sport.

Previše smo forsirali kratka dodavanja kada smo bili pod pritiskom. Nakon gola, poslije sat vremena kada smo morali mijenjati, izgubili smo ritam. Iako smo u 2. poluvremenu imali dosta šansi, nije to bilo na razini prvog dijela, kada smo bili jako dobri. Trebali smo pametniji biti u nastavku. Brine me da kad izvršimo izmjene, kada izađe Ivanušec ili Bulat, onda nam ozbiljno padne kvaliteta i mučimo se do kraja.”

Što se dogodilo s Bulatom i Ivanušecom da su morali izaći?

Ivanušec je osjetio probleme i umor, mislim da su grčevi. Marko nije trenirao desetak dana, nismo ga htjeli premoriti, dao je sve od sebe, morali smo mijenjati i osvježiti momčad, vidljivo smo bili u padu.”

Bulat je dao sjajan gol, ali nedovoljno za slavlje.

Jako smo razočarani, bili smo dobri sat vremena dok nismo primili gol, pa čak malo i nakon toga. Ali kada smo počeli mijenjati, nismo mogli održati kvaliteti i uslijedio je pad. Igrali smo hrabro i kombinatorno u prvom poluvremenu, imali smo dobru šansu za 2-0, ali nogomet se igra 90 minuta i iskusni igrači AEK-a su dočekali svoje prilike i na kraju smo mogli još koji gol primiti. Bolje momčadi poput AEK-a će vas uvijek kazniti.”

Livaković je s nekoliko sjajnih obrana spasio Dinamo od težeg poraza.

Fenomenalno je branio, to je kvaliteta i sigurno da nam puno znači. Ali kvaliteta je i da moraš imati balans i širinu u momčadi, da bi računao da možeš držati razinu igre tijekom utakmice.”

Slijedi uzvrat u Ateni.

Jasno je da će tamo biti vatreno, vruće i jako teško. Stadion je to koji je navijački, domaćinski, ali idemo se boriti, bit će rat, neprijateljsko okruženje.”

Može li ta atmosfera biti i dodatna motivacija?

Može, najbitnije je da smo vidjeli da smo u stanju igrati s njima. Ovaj rezultat je negativan i nije nam trebao taj drugi gol, morat ćemo riskirati u određenom trenutku utakmice. Oni nisu dugo izgubili kod kuće i to samo govori koliko im taj stadion znači, ali idemo pokušati napraviti podvig.” (I.M.)



Tagovi

Igor BišćanLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvakaGNK DinamoDinamo ZagrebAEK Atena

Ostale Vijesti