Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Bišćan objavio popis U-21 reprezentativaca za kvalifikacijske okršaje u rujnu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 13:48

Kad se sve to stavi na jednu hrpu - izgleda sjajno

Premda su mali Vatreni ispali od Španjolske u knockoutu čudnovatog Europskog prvenstva koje se odigralo u dvije etape, izbornik Bišćan nema vremena za odmor. Pred U-21 izabranom vrstom su novi izazovi, počinje novi kvalifikacijski ciklus. I to baš za Europsko prvenstvo koje se održava 2023. godine.

Mali Vatreni će odigrati dvije utakmice, prvu u Velikoj Gorici drugog rujna protiv Azerbajdžana, a potom i u finskom Ouluou pet dana kasnije protiv domaćeg “Suomija”. Popis je zanimljiv, Hrvatska zbilja ima sjajnu generaciju u nastajanju.

“Sa stožerom se već neko vrijeme pripremam za novi kvalifikacijski ciklus – u punom smo radnom pogonu, pratimo naše mlade igrače i analiziramo protivnike u skupini. Iza nas je jedan uzbudljiv i neizvjestan ciklus tijekom kojeg smo uspjeli ostvariti najveći uspjeh hrvatske mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Uz to, nekolicina igrača već sudjeluje u A reprezentaciji, što nam je najvažniji cilj” rekao je na predstavljanju Igor Bišćan.

Svakako prvo ime ovog popisa je ono Josipa Stanišića, donedavno anonimnog Hrvata s njemačkom putovnicom koji je ipak odlučio biti “vatreni”. Josip je dostojno zamjenio Pavarda u Bundesligi, Bišćan nije imao dileme oko njegovog poziva.

Na golu je sad situacija nešto drugačija. Imamo tri opcije. Dinamov Čavlina se trenutno trsi u drugoj ekipi, Pandur skuplja iskustvo u Veroni, a Kotarski je “jedinica” u Gorici odlaskom Kahline.

U obrani imamo najvše igrača. Uz Stanišića tu je i Josip Šutalo koji bi, zbog silnih ozljeda u Dinamovom zadnjem redu mogao završiti kao starter protiv Šerifa u srijedu. Vušković i Čolina su standardni, kao i Franjić. Boško Šutalo traži minutažu u Atalanti, talentirani bivši igrač Osijeka zaslužuje više vremena na terenu.

U vezi iskače Kačavenda iz Lokomotive, no tu su i mladi Dinamovci Baturina i Bulat, ali i Goričin Pršir. Luka Sučić je već neko vrijeme na radaru. Eurogol Barceloni s pripremne utakmice otprije koji tjedan definitivno nije odmogao.

Finalno, napad vozi na Hajdukov pogon. Trifecta Biuk-Ljubičić-Dolček obećaje, a tu su još i Marin te Marco Pašalić i finalno Roko Šimić.

Sve u svemu ovakva reprezentacija ima puno toga za ponuditi, očeluju se pobjede u oba susreta.




Tagovi

Europsko prvenstvo U-21Igor Bišćan

Ostale Vijesti