REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Bišćan ima arsenal za rušenje Norveške i odlazak na Euro, u napadu je spreman ubojiti duo (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 08:00

Na popisu su već 'našpanani' novi golmani Nikola Čavlina i Karlo Sentić, a uz njih svoj debi čekaju i Roko Jurišić, Veldin Hodža, Luka Stojković i najviše istaknuti Igor Matanović. Napadač Eintrachta na posudbi u St. Pauliju kojega je HNS uspio 'preoteti' velikom Elfu

Lipanj je rezerviran za reperzentativne akcije. Osim seniora, na teren će i naše mlade nade. Igor Bišćan i njegovi momci okupili su se uoči dvije ključne kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo. Već sutra im je na rasporedu gostovanje u Norveškoj, u Drammenu, a 8. lipnja Hrvati igraju zadnju utakmicu u skupini s Estonijom.

Već ovaj petak može riješiti muke mladih Vatrenih i plasirati ih na završni turnir. Norvežani imaju četiri boda manje, a i remi bi bio dovoljan pobijedimo li kasnije Estonce koji nisu zabili niti jedan gol u osam utakmica. Na popisu su već 'našpanani' novi golmani Nikola Čavlina i Karlo Sentić, a uz njih svoj debi čekaju i Roko Jurišić, Veldin Hodža, Luka Stojković i najviše istaknuti Igor Matanović. Napadač Eintrachta na posudbi u St. Pauliju kojega je HNS uspio 'preoteti' velikom Elfu.

(2.65) Norveška (3.20) Hrvatska (2.50)

"Matanović sigurno ima kvalitetu biti ne samo u mladoj reprezentaciji, nego uskoro i u A-reprezentaciji. HNS je uložio veliki napor kako bismo ga pridobili, imao je jako dobar status u Njemačkoj, bio im je ozbiljan napadač. On je igrač budućnosti, a već ima iskustva u seniorskom nogometu. Kada uhvati kontinuitet, svi ćemo se moći uvjeriti u njegove kvalitete, a željeli smo mu pokazati koliko cijenimo što je odlučio igrati za nas", pohvalio ga je izbornik koji bi mu svoju zahvalnost za dolazak mogao pokazati već u petak kada bi Matanović trebao s Rokom Šimićem tvoriti napadački tandem u 3-5-2 sustavu. No, napad Bišćanu doista nije boljka. Među imenima Beljo, Marin, Biuk, Baturina, Kačavenda ima dovoljno širok arsenal za rušenje svakog protivnika.

U oba susreta izbornik neće moći računati na Boška Šutala, inače dokapetana reprezentacije. Razlog je što se Šutalo mora podvrgnuti operativnom zahvatu abdominalnog mišića. Umjesto njega izbornik Bišćan u hrvatsku U-21 reprezentaciju je pozvao igrača Gorice Krešimira Krizmanića.

„Plan je da kod Norveške odigramo natjecateljsku utakmicu i da osiguramo prolaz prema Europskom prvenstvu. Više ne smijemo poklanjati suparnike. Bit će zahtjevno, igra se na umjetnoj travi, ali s obzirom na važnost susreta, moramo biti pravi i vjerujem u pozitivan rezultat“, rekao je Bišćan u opuštenom tonu, dok njegov kolega na norveškoj klupi ima glavobolje i to zbog zvijezde reprezentacije – Erika Botheima – koji cijelo proljeće nije odigrao niti jednu utakmicu. Naime, igrač je ruskog Krasnodara, a zbog invazije na Ukrajinu suspendirao ugovor, a onda ga i raskinuo pa je jedinu minutažu imao protiv Austrije i to tek sat vremena.

(2.65) Norveška (3.20) Hrvatska (2.50)

Podsjetimo, Hrvatska je trenutačno prva u skupini s 19 bodova, Austrija s utakmicom više i 16 bodova druga, a Norveška s utakmicom manje i 15 bodova treća.

Euro U21, skupina A, Drammen, 18.00

Norveška - Hrvatska

Očekivana postava Hrvatske:


Euro U21, skupina A

Petak, 3. lipnja

Austrija – Finska    18.00

Estonija – Azerbajdžan    18.00

Norveška – Hrvatska        18.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Igor BišćanEuropsko prvenstvo u nogometu U21Euro U21Hrvatska U21Norveška nogometna reprezentacijaestonska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti