Screenshot
Screenshot

Bio je nogometni reprezentativac i zvijezda poljskog nogometa, a sada prijeti hrvatskoj futsal reprezentaciji

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 16:55

Hrvatsku očekuju dvije utakmice playoffa za plasman na Svjetsko prvenstvo 2024.

Hrvatsku futsal reprezentaciju 12. i 16. travnja očekuju utakmice doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine održava u Uzbekistanu. Portivnik Futsal Vatrenih je reprezentacija Poljske. Prva utakmica igra se u Koszalinu, a uzvrat četiri dana kasnije (16. travnja) u zagrebačkom KC Dražen Petrović.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski reprezentativci okupili su se prošle subote, trenutno su u Prelogu, a u utorak se vraćaju u Zagreb iz kojeg će dan kasnije otputovati u poljski Gdanjski. Hrvatski izbornik Marinko Mavrović objavio je popis hrvatskih reprezentativaca koji love prvi plasman na Svjetsko prvenstvo nakon 2000. i nastupa naše A selekcije u Gvatemali. Zanimljivo, Poljska je također samo jednom sudjelovala na Futsal Mundialu, na njegovom drugom izdanju 1992. te na plasman na svjetsku smotru čekaju 32 godine.

Poljaci još nisu objavili popis reprezentativaca, no u razgovoru s hrvatskim izbornikom Marinkom Mavrovićem saznali smo da će reprezentaciju Poljske u futsalu predstavljati poljska nogometna zvijezda - Waldemar Sobota!

Riječ je o 36-godišnjem krilnom napadaču koji je iz Slaska iz Wroclava 2013. prešao u Club Brugge u transferu 'teškom' milijun eura. Igrao je prvo na posudbi u njemačkom St. Pauliju koji ga je kasnije i otkupio, a 2020. vratio se u Slask u kojem je na ljeto 2022. i zaključio nogometnu karijeru i započeo futsalsku.

Sobota je u razdoblju od 2012. do 2014. zabilježio 17 nastupa za nogometnu reprezentaciju Poljske i zabio pritom četir gola. U karijeri je zabio ukupno 55 pogodaka u više od 400 profesionalnih nastupa.

Nastup protiv Hrvatske bit će mu prvi za futslsku reprezentaciju svoje zemlje čime će postati prvi poljski igrač koji je zabilježio nastup za A reprezentaciju u nogometu i futsalu.

"Sobota je velika zvijezda poljskog nogometa, igrao je za Slask, Club Brugge i St. Pauli, a već dvije sezone igra futsal za lokalnog prvoligaša Derman Opole-Komrachcice. Igra na poziciji napadača, jako je dobar u igri 1 na 1 i trenutno je treći strijelac prvenstva s 26 postignutih pogodaka. Riječ je o pravom gol-igraču, ali ima i malih problema s fazom obrane. On nam je svakako velika nepoznanica, posebno jer ne znamo kako će se uklopiti u koncept igre njihove reprezentacije", rekao nam je u razgovoru hrvatski izbornik Marinko Mavrović.

Popis poljskog izbornika Blazeja Korczynskog za dvoboje protiv Hrvatske:

Michal Kaluza (Burela, Španjolska), Bartolomiej Nawrat (Rekord Bielsko-Biala), Pawel Kaniewski (Constract Lubawa), Tomas Kriezel (Constract Lubawa), Michal Kubik (Rekord Bielsko-Biala), Sebastian Leszczak (Bochinia), Kamienica Krolewska), Mateusz Mrowiec (Constract Lubawa), Jakub Raszkowski (Antequera, Španjolska), Kacper Sendlewski (Constract Lubawa), Piotr Skiepko (Hagiellonia Bialystok), Sebastian Szadurski (Derman Opole Komprachcice), Waldemar Sobota (Derman Opole Komprachcice), Sebastian Grubalski (Constract Lubawa)



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijapoljska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Futsalfutsal

Ostale Vijesti