Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bio je član šampionske generacije Rijeke, a sad je dobio otkaz u Bliskom istoku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 10:07

Igrao je još u BiH, Izraelu i Rumunjskoj, a nas zanima samo jedno - Slijedi li povratak u HNL?

26-godišnji nigerijski veznjak Goodness Ajayi više nije član kuvajtske Kazme SC. Nekadašnji krilni napadač Rijeke posljednje dvije sezone nikako ne uspijeva pronaći svoje mjesto pod suncem u klubu gdje bi sav njegov talent došao do izražaja pa je tako nakon jednogodišnje avanture u Astri Giurgiu na isti način zaključio i ovu u Kazmi FC.

Ajayi je, doznajemo, jako zainteresiran za povratkom u HNL. Već sad ga traže neki drugoligaši, ali to mu u ovom trenutku ipak nije primamljivo. Zanimljivo, Ajayi je jedan od rijetkih Nigerijaca koji su pod Matjažom Kekom ostali dio prve momčadi i povremeno dobivali priliku pokazati sve što znaju. Karizmatični Slovenac nije bio sklon 'forsiranju' mladih igrača već je kod njega vrijedilo isključivo jedno pravilo – igraju najbolji.

Ajayi je četiri sezone bio član prve momčadi Rijeke, skupio je kombinirano 29 nastupa i dva pogotka u 1.HNL, a može se pohvaliti i s europskim nastupom u prvoj fazi kvalifikacija za grupnu fazu Europske lige protiv Prestatyn Towna, odnosno Vikingura.

Osim Rijeke, Nigerijac je u 1. HNL još igrao i za Inter iz Zaprešića, ali se tamo zadržao tek godinu dana. Njegov mlađi brat Isaac Success trenutno brani boje Watforda, s tim da će on gotovo pa sigurno ovog ljeta promijeniti sredinu.

Ajayi je u hrvatskom nogometu ukupno skupio 55 nastupa i šest pogodaka, a njegova trenutna tržišna vrijednost, koja se poprilično srozala nakon slabije dvije sezone, danas iznosi svega 150 tisuća eura.


Tagovi

Goodness Ajayinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti