Action Images/Peter Cziborra
Action Images/Peter Cziborra

Bilić oštar nakon poraza: "Pobjednički gol se nije smio dogoditi, a 17 minuta nadoknade nije krivac za naš poraz"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 06.10.22. | 09:45

“Naše dodavanje je bilo traljavo i sporo. Bili smo previše oprezni. Ako zakotrljate loptu umjesto da je udarite, onda dajete protivniku priliku da vas zatvori."

Pobjeda kod Stokea 4:0 dala je dovoljno povoda za samopouzdanje uoči domaće utakmice sa Swanseajem, ali je bila i razlog razočaranja Slavena Bilića nakon poraza Watforda 1:2.

"Očekivao sam bolje, puno bolje", rekao je nakon utakmice hrvatski strateg pa dodao:

“Nemojte me krivo shvatiti, znao sam da će biti teško. Ne možete očekivati ​​da ćete dominirati cijelim utakmicama. Moraš zaustaviti drugu momčad u igri, biti kompaktan, ponekad doći duboko jer ne možeš stalno pritiskati. Ali očekivao sam da ćemo biti hrabriji nakon pobjede u Stokeu. Očekivao sam da ćemo ući u ovu utakmicu znajući da je ovo naš dom, ovo je naš stadion, ovo je naša tvrđava."

“Pobijedili smo 4:0 Stoke, čista mreža, sve te pozitivne stvari, bla bla bla. Očekivao sam da ćemo početi bolje. Ako jesi, a protivnici su bolji, onda ok. Ali nismo krenuli na taj način. Je li to kasnije utjecalo na našu igru? Ne. Jer nismo bili dva gola u minusu, bilo je 0:0, a oni nisu napravili puno. Ali nismo bili agresivni u prvih 25 minuta. Nismo bili dovoljno samopouzdani, naša dodavanja nisu bila dovoljno brza", rekao je Bilić.

“Naše dodavanje je bilo traljavo i sporo. Bili smo previše oprezni. Ako zakotrljate loptu umjesto da je udarite, onda dajete protivniku priliku da vas zatvori."

“Swansea je momčad koja igra otvoren nogomet, oni riskiraju. Želio sam da bolji prvi dodir od samog početka i da gledamo naprijed. Kada smo to učinili, a trebalo nam je 25 minuta, onda smo krenuli kako treba ulaziti u utakmicu. Naravno, nisam zadovoljan rezultatom, ali jedini dio utakmice s kojim stvarno nisam zadovoljan bilo je prvih 25 minuta utakmice. Nije mi se svidio taj početni dio igre. Nakon toga smo bili dobri, čak i kada smo morali napraviti te promjene.”

Swansea je zabio pobjednički gol u osmoj minuti utakmice.

"Pobjednički gol se ionako nije smio dogoditi", rekao je.

“Mnogi golovi dolaze iz dobrih prilika, ako je to bio sjajan udarac glavom, dobar skok ili što već, onda je OK. Ali tip je bio sam u sredini našeg peterca. To je jako teško prihvatiti."

Neposredno pred kraj susreta, Watford je tražio i jedanaesterac. Sudac se neko vrijeme savjetovao sa svojim linijskim sucem, uvodeći utakmicu u više od 20 minuta dodanog vremena nakon ranijeg tehničkog prekida.

"Tražili smo jedanaesterac, a rečeno mi je da je u jednom trenutku dao jedanaesterac. Onda odjednom nije bio. Nisam vidio je li bilo kao na drugoj strani terena.”

Što je s tim tehničkim prekidom koji je rezultirao s dodatnih 17 minuta igre?

"Ne želim to navoditi kao razlog zašto smo izgubili utakmicu. To je utjecalo na obje momčadi jer nitko od nas nije znao koliko će to trajati. Ono što nas je više pogodilo u drugom poluvremenu je nekoliko ozljeda. Ionako nam nedostaje igrača u obrani, u smislu kvantitete i kvalitete, a onda još ostanemo bez dva iskusnija igrača. Morali smo staviti dva igrača ispod 23 godine. Nemojte me krivo shvatiti, oboje su veliki talenti i ponosan sam na njih. Ali uvesti ih obojicu u tako zahtjevnu utakmicu sredinom drugog poluvremena – nije tako loše kad ulaziš kao napadač, ali u obrani je jako zahtjevno. Morali smo pomaknuti Kamaru udesno, cijela obrambena linija s kojom smo završili nije bila uobičajena."

Bilić je pokušao objasniti što se dogodilo tijekom odgode, nešto za što je rekao da nikada prije nije doživio kao trener ili igrač.

“Pitao sam suca zašto imamo odgodu i da mi da nekakav vremenski okvir kada će se nastaviti. Nisu službenici krivi, oni se trude. Bilo bi nepravedno reći da smo izgubili zbog toga. To se dogodilo u razdoblju kada smo imali pet ili deset minuta dobro razdoblje, ali to je bila situacija koja je utjecala na obje momčadi. Sudac je rekao da prema pravilima ne može nastaviti. Nije im dopušteno igrati bez barem dijela svog komunikacijskog sustava. Ostali su bez tehnologije za gol-linije, što je ključno. Nepostojanje komunikacije između suca i linijskog suca nije idealno, ali ono što je ključno je tehnologija gol-linije. Taj gubitak nas je spriječio da igramo.”

Championship, 13. kolo

Utorak, 4. listopada

Bristol – Coventry 0:0

Luton – Huddersfield 3:3

Sheffield Utd – Blackpool 0:0

Cardiff – Blackburn 1:0

Reading – Norwich 1:1

Srijeda, 5. listopada

Burnley – Stoke 1:1

Hull City - Wigan 2:1

Middlesbrough - Birmingham 1:0

Rotherham - Millwall 1:1

Watford - Swansea 1:2

Preston North End – WBA 1:0



Tagovi

Slaven BilićWatfordSwansea CityChampionship

Ostale Vijesti