Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Bijeli kut: Ranjeni Hajduk ide po finale i iskupljenje (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.04.24. | 08:00

U subotu je slavio Dinamo, no polufinale Kupa koje će se igrati na punom Poljudu nova je prilika za momčad Mislava Karoglana

Hajduk je ranjen porazom od Dinama u prvenstvu na Veliku subotu, jer Zagrepčani su ih prestigli, a za Rijekom zaostaju velikih sedam bodova te će s njom sučeliti u nedjelju na Rujevici. Ove srijede je na rasporedu nova utakmica istih rivala, Hajduk dočekuje Dinamo u polufinalu Kupa s početkom u 19 sati (MAXSport 1).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A za Jadranski derbi treba popraviti raspoloženje i kako-tako iskupiti se publici, hajdučkom puku koji je sanjao titulu nakon 19 godina. Trener Mislav Karoglan kaže da su još u utrci te da je naslov dohvatljiv, no puno je realnije u ovom trenutku razmišljati o Kupu, koji bi bio treći u nizu.

Dinamo je pokazao da je visoka prepreka, iz dva-tri udarca došao je do pobjede, a Hajdukove prigode išle su preko i pokraj gola ili ih je obranio odlični Ivan Nevistić.

Ovo je šesta utakmica Hajduka i Dinama ove sezone, sada su izjednačeni, oba rivala imaju po dvije pobjede, dok je jedan susret završio remijem. A u slučaju remija igraju se produžeci i ako ni tada ne bude pobjednika ide se na bijelu točku. Hajduk traži prolaz bilo kako, makar i na jedanaesterce koje bi trebao braniti Lovre Kalinić koji ove srijede slavi 34. rođendan. Hoće li kao kapetan s momčadi slaviti pobjedu znat ćemo nakon susreta koji bi trebao biti drugačiji od subotnjeg.

Dinamo dolazi sa samopouzdanjem, na krilima pobjede i preskakanja Hajduka na ljestvici, a Sergeju Jakiroviću je dupla kruna želja. Hajduku su pak nužne promjene u igri, jer ako hoće do pobjede morao biti učinkovitiji, postići pogodak...

Već smo spominjali da će neke promjene biti iz nužde, a neke da se pokuša napraviti pomak. Neće zbog ozljede koljena biti Marka Livaje i na njegovo mjesto će Nikola Kalinić od početka. Njih dvojica su totalno drugačiji profili, je Livaja sam traži loptu, dok su Kaliniću potrebni ubačaji i dodavanja u šesnaestercu u kojemu je pravi majstor bez obzira na 36 godina. Znači, bit će potrebna igra preko krila, nužno je Dinamo raširiti i onda kvalitetnom loptom naći centarfora koji je u svojoj karijeru zabijao Zagrepčanima, ali i europskim gigantima u bogatoj inozemnoj karijeri.

Jedan adut trebao bi biti Josip Brekalo na lijevom krilu, koji bi morao biti spreman i raspoložen za igru protiv nekadašnjeg kluba. Svi se nadaju Brekalovu izdanju iz starih vremena kada je prolazio jedan na jedan, šutirao i dodavao suigračima u opasnim zonama. S desne strane se očekuje doprinos Emira Sahitija, on je također u stanju odlučiti utakmicu ako je na pravoj razini.

Ono što se po svemu sudeći sprema jest da bi se Rokas Pukštas mogao preseliti na klupu, biti joker koji će u nastavku donijeti energiju, jer u posljednje vrijeme nije u formi, a muči ga i koljeno. Mađar Laszlo Kleinhesler koji je u subotu startao kao krilo, trebao bi zaigrati u veznom redu, možda čak djelovati kao igrač sredine s najvećom slobodom.

Također, očekuju se i promjene na lijevoj strani obrane, pa bi tako Josip Elez i Šimun Hrgović mogli zamijeniti Dominika Prpića i Ismaela Dialla koji je u jako lošoj formi.

Premda su Bijeli umanjili šanse za naslov prvaka, stadion je rasprodan još odavno, podrška neće izostati, samo što energiju navijača igrači moraju pretočiti u dobru igru i prolaz.

Utakmica Hajduk - Dinamo igra se od 19 sati uz prijenos na MAXSportu 1 i besplatno na njihovu Youtube kanalu.

Sudac je Fabio Maresca, pomoćnici su Valerio Colarossi i Christian Rossi, četvrti arbitar je Alessandro Prontera. VAR je Daniele Paterna, a AVAR Francesco Meraviglia, svi su iz Italije.

MOGUĆI SASTAV HADUKA (4-3-3):



Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiMarko LivajaNikola KalinićLovre KalinićJosip BrekaloMislav KaroglanHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceHNL

Ostale Vijesti