REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Besek iz Maroka za Germanijak: "Razočaranje je veliko, ali svi priznaju da je Hrvatska bolja i zakinuta za penal"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 19:35

Iz Maroka se nakon utakmice javio hrvatski stručnjak i opisao atmosferu u zemlji nakon poraza

Maroko nije uspio napraviti još jedan povijesni iskorak, doći do trećeg mjesta, na put mu je stala Hrvatska (2:1). Euforija koja je vladala u zemlji zadnjih mjesec dana, na kraju utakmici naglo je popustila.

"Iskreno, utakmicu sam gledao sam, povukao sam se u svoj stan, jer nisam htio biti u gužvi. Bilo je puno ljudi na ulicama, slavilo se, međutim, baš sam pogledao malo van, na ulicama sad više nema nikoga. Sve se brzo rrazišlo, može se u zraku osjetiti razočaranje zbog poraza.", javio se iz Fesa Dražen Besek, koji je tamo na funkciji glavnog direktora Maghreba.

Marokanci su, dakle, očekivali pobjedu?

"Vjerovali su da mogu pobijediti, vladala je danima euforija, bili su motivirani. No, na kraju su ipak Hrvatskoj morali priznati da je bolja. I, moram priznati, vrlo su korektno podnijeli poraz. Meni šalju poruku da je Hrvatska zasluženo slavila, da smo ih nadigrali, a čak su mi i svi priznali da je bio čisti kazneni udarac za nas. No, na kraju kad se sve zbroji, oni su sretni i zadovoljni što su došli do polufinala, napravili su povijesni uspjeh i nemaju za čime žaliti."

Kako je Besek u Maroku vidio odličnu hrvatsku izvedbu?

"Pobijedili su naša inteligencija i iskustvo, nisu nas mogli pratiti, nisu vidjeli ideju kako će doći do našeg gola. Mi smo pokazali da imamo puno solucija, a neke smo mogli koristiti i u prijašnjim utakmicama, imali bismo možda i više od dvije pobjede, više pobjeda. Ali i ovo je dovoljno. Svi koji su igrali, pokazali su talent, taktičku zrelost, stvarno smo dominirali u ovoj utakmici Svaki igrač na svojoj poziciji, recimo, Perišić, koji bi odličan i da je češće igrao na tom mjestu. Ali, dobro, ovo je sve jako lijepo. Pogotovo meni to jako puno znači, svima nama koji smo vani, sad kada kažeš Hrvatska to opet izaziva poštovanje, drugačije je gledaju. Znaju svi za Hrvatsku, naravno, ali neke stvari ipak vremenom izblijede i lijepo ih je ponavljati. Uvijek se uspijemo uvjeriti da smo nepresušno vrelo talenta, stvarno imamo potencijal koji je nemoguće zanemarriti.", kazao je Besek, koji će idućih dana sigurno ponosno šetati ulacama Fesa.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Dražen Besek

Ostale Vijesti