Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Sopić opet pogodio s izmjenama, Selahi i Obregon bombetinama odveli momčad s Kvarnera na vrh!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.01.24. | 19:55

Druga utakmica u drugom dijelu sezone i drugi preokret Riječana, u 100. Jadranskom derbiju u HNL-u momčad s Kvarnera je potpuno zasluženo slavila s 2-1 i otpuhala Splićane s vrha!

Evo kako smo mi vidjeli izvedbu nogometaša Rijeke u 100. Jadranskom derbiju u HNL-u u kojem su na Poljudu slavili s 2-1. Slažete li se s našim ocjenama?

Nediljko LabrovićVratar
Kod pogotka Livaje nemoćan, dok je sve ostalo odradio na razini zadatka. On je uvjerljivo najbolji vratar HNL-a, a to je i potvrdio čudesnom obranom Kleinheisleru u 84. minuti. Rijeka u njemu ima jednu veliku sigurnost, a on je očito uvijek jako motiviran kad igra na Poljudu! Kapetan je odigrao kapetanski!
Ocjena
7
Ivan SmolčićObrana
Dobra utakmica. Bio je aktivan i prema naprijed, dok je u obrani svoj dio posla odradio korektno. Doduše, za prvi pogodak na utakmici je asistirao Kleinheisler koji je ‘njegov igrač’, ali potpuno je nebitno je li tamo tada stajao Smolčić ili netko drugi, mađarski internacionalac bi svakako uputio dobar ubačaj. Kod prvog pogotka je malo previše išao u korekciju u sredinu, kao da je na trenutak zaboravio na svojeg igrača, no ne treba mu to zamjeriti jer bi isto to napravila velika većina igrača. Ima prostora za napredak. Imao je jedan dobar pokušaj na otvaranju drugog dijela, no Lučić je bio siguran. Asistirao za pogodak Obregonu katapultom iz auta.
Ocjena
6.5
Niko GalešićObrana
Kad se moraš hrvati s Livajom, onda znaš da te očekuje težak posao. Nije bio loš danas, ne može mu se ništa spočitati, ali… Livaja je zabio. Ima puno prostora za napredak, ako nastavi ‘rasti’ kao unazad 12 mjeseci, ne bi nas iznenadilo da jednog dana postane najskuplji riječki stoper koji je otišao u inozemstvo. Nije ga impresioniralo 32 tisuće ljudi na Poljudu, odigrao je kao da mu je ovo 100. utakmica u dresu Rijeke.
Ocjena
6.5
Stjepan RadeljićObrana
Uletio u momčad potpuno neplanski. Korektan u izgradnji igre. Na trenutke djeluje malo nezgrapno, no preko njega nije ništa curilo. Sjajan u skoku, nije slučajno bio kapetan Šerifa. U velikoj većini klubova bio bi standardan prvotimac. Jako dobra utakmica.
Ocjena
6.5
Bruno GodaObrana
Budući da smo Sahitija vidjeli samo kad je zaradio žuti karton zbog prigovora, Godi nitko ne može spočitati da je bio loš. Štoviše, odigrao je vrlo dobru utakmicu! Prema naprijed nije talasao, uglavnom je držao poziciju kako bi onemogućio Sahitija da ostane sam na širokom prostoru. Zabio pogodak, no Kolarić ga je naknadno odlučio poništiti bez da je sam otišao pogledati situaciju.
Ocjena
6.5
Lindon SelahiVezni red
"Hajduk, see you", rekao je jednom zgodom Lindon Selahi, a s tim videom iz kluba su najavili potpis novog ugovora albansnkog veznjaka s Rijekom. U Turopolju nije bio na razini, ali na Poljudu je zato zablistao! Pokrivao je ogroman komad terena, standardno odrađivao 'prljavi' posao, a onda je zabio spektakularan pogodak za 1-2 u 75. minuti s kojim je Rijeka otišla na prvo mjesto!
Ocjena
7.5
Marco PašalićVezni red
Kratko i jasno - nije bilo dobro! Jer, Marco je pokazao kakav je igrač, što sve može i koliko zna, ali u fazi igre bez lopte uglavnom je bio u ulozi promatrača. Nije igrač koji traži dubinu, no izostalo je ono što je Pjaca sjajno radio na drugoj strani, a to su okomiti ulasci u sredinu i pokušaj kombinatorike s nekim od svojih suigrača. Mora shvatiti da on nije ‘gotov’ igrač te da mora još puno učiti i napredovati. Asistirao je Godi, ali taj pogodak je na kraju poništen. Sve u svemu, prve dvije utakmice u drugom dijelu sezone Pašalić je odigrao za zaborav. Mora i može više.
Ocjena
5.5
Toni FrukVezni red
On je majstor nogometa, dečko koji zna sve i vidi sve, ali ove nedjelje, jednostavno, nije bio njegov dan. Na njegovu žalost, prerano je skočio u onoj 41.minuti kad ga je lijepim ubačajem pronašao Pjaca pa tako nije uspio konkretnije zaposliti Lučića. Raste iz utakmice u utakmicu, ima još puno stvari u kojima može (i mora) napredovati, ali on je toga sam svjestan. Rijeka u njemu ima ‘zlatnu kartu’ koju će kad tad unovčiti. Od prevelike želje se malo prerano potrošio pa ga je Sopić odlučio izvaditi u igri već u 67. minuti.
Ocjena
6
Niko JankovićVezni red
Puno je radio, bio je aktivan u fazi obrane, a potpisao je i prvi opasan pokušaj Rijeke na utakmici. Malo ga ‘zanosi’ prema lijevo, dosta često ode previše na lijevu stanu čime zatvori liniju kretanja Pjaci. Zna igrati, zna pucati, zna skočiti. Odlučio je prošli Jadranski derbi, Splićani su ga ovaj put puno ozbiljnije markirali. U 50. minuti je pripremio jako dobru priliku za Smolčića koju on nije uspio materijalizirati. Kad je došao u Rijeku napravio je najbolji potez u karijeri.
Ocjena
6.5
Marko PjacaNapad
Najbolji u redovima Riječana u prvom dijelu. Okomit, kvalitetan, opasan. Vidi se da zna, vidi se da je s nogometnom igrom na ‘ti’. Sigur je zaslužio dobiti žuti karton nakon što ga je ‘počistio’ na kojih 20-ak metra od gol, no impresionirani Kolarić ostao je nijem. Ostao je na jednom postignutom pogotku Hajduku, ali odigrao je jako dobro. U igri bio do 80. minute.
Ocjena
6.5
Franjo IvanovićNapad
Igrao prvih 45 minuta. Slabašna partija. Kao da je malo poletio nakon svih silnih pohvala koje je dobio kad je tek stigao u Rijeku. Naravno da mu nije bilo lako, Uremović i Šarlija su ponajbolji stoperi HNL-a, no nedostaje mu ono ‘drmićevsko’ ili ‘gavranovićevsko’, a to je da je gladan gola. Nijednom nije bio ni izbliza u opasnoj poziciji za zaprijeti golu kojeg je čuvao Lučić. Mora malo spustiti glavu i prionuti poslu, za biti prvi napadač Rijeke nije dosta samo ‘giljati’, trebalo bi malo i ‘prijetiti’. I zabijati.
Ocjena
5.5
Jorge ObregonNapad
Ušao u igru u 46. minuti umjesto Ivanovića. Bio je dobar u Velikoj Gorici, a onda je ove nedjelje zabio spetakularan pogodak za 1-1 u 55. minuti. Ukopao se na petercu, pa majstorski, iz okreta, probušio nemoćnog Lučića. Čudna je biljka Jorge Obregon, ponekad djeluje kao igrač za Lige petice, ponekad kao netko kome je krajnji domet Druga kolumbijska nogometnu ligu. Zabio je gol, ali izuzev toga ga nismo previše vidjeli. No, kao da je to bitno kad si napadač, na njemu je da zabije, to je napravio i tu je priči kraj!
Ocjena
7
Alen GrgićObrana
Igrao od 66.minute umjesto Pašalića. Dobar, unio je živost, unio je dubinu, svježinu... Ima svoju ulogu, on je igrač rotacije i to mora prihatiti. Kao 'jocker' je jako iskoristiv. Na prvom katu bi mu mogli uskoro ponuditi novi ugovor...
Ocjena
6
Veldin HodžaVezni red
Igrao od 67.minute umjesto Fruka. Bolji kao ‘osmica’ nego kao ‘šestica’. Puno je pretrčao u ovih nešto više od pola sata u igri. Teško mu je jer je trenutno '12. igrač', ali sigurno da mu je lakše s tim živjeti kad pogleda prvenstvenu tablicu.
Ocjena
6
Dejan PetrovičVezni red
Igrao od 80. minute umjesto Pjace. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Bruno BogojevićObrana
Igrao od 84. minute umjesto Selahija. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Željko SopićTrener
Velike pohvale dobit će trener Rijeke za izvedbu svoje momčadi na Poljudu. Sopić je opet pogodio s izmjenama, očito je probudio Obregona, a on mu je za povjerenje uzvratio čudesnim pogotkom. Pisali smo da je u Gorici on bio 'man of the match', a ovaj put će tu nagradu podijeliti s Obregonom i Selahijem. Sopić ovakav, Sopić onakav, a Rijeka - prva! I tu se više nema što za nadodati. Bravo za njega, jako dobra priprema utakmice, Hajduk nije iz igre stvorio nijednu priliku i to je nešto zbog čega pohvale dobiva trener.
Ocjena
7.5



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLHajdukJadranski derbiŽeljko SopićJorge ObregonLindon Selahi

Ostale Vijesti