Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Obrana prokockala šansu, Kleinheisler bolji od ostalih

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.01.24. | 19:50

U redovima Bijelih nije bilo puno raspoloženih igrača

Evo kako smo ocijelnili igrače Hajduka. Slažete li se?

Ivan LučićVratar
Nije imao posla do posljednje minute prvoga dijela kada je lako ukrotio prvi udarac Rijeke u okvir kada je pucao glavom Fruk. Nastavak je otvorio još jednom sigurnom intervencijom. Zato ništa nije mogao kada je Rijeka izjednačila, Obregon je tukao jako iz blizine. Je li mogao bolje reagirarti na Selahijev udarac, teško je reći, jer bilo je puno igrač ispred njega.
Ocjena
5.5
Niko Kristian SigurVezni red
Imao je dosta posla s Pjacom koji je pokušao driblingom slomiti mladog reprezentativca. Koji put bi mu uspjelo, a koji put je Sigur bio siguran. U nastavku je zaradio žuti karton zbog kojega će morati pauzirai u idućem kolu u Osijeku jer mu je to treći.
Ocjena
5.5
Zvonimir ŠarlijaObrana
Odigrao je prvo poluvrijeme na dobroj razini, no početkom nastavka prevario ga je Obregon u direktnom dovoboju i atraktivno zabio sa splitskim stoperom na leđima koji nije uspio blokirati kolumbijskog napadača.
Ocjena
5
Filip UremovićObrana
Dio je najbolje obrane u ligi, ali ovaj put su primili dva gola. Za prvi nije kriv, no kod drugog je mogao bolje ući u blok i pokušati ga spriječiti. I on je zaradio žuti karton u ratničkoj utakmici.
Ocjena
5.5
Fahd MoufiObrana
Zaigrao očekivao na lijevom boku i i već na startu bio prodoran kada je zaradio prekršaj Smolčića kojemu je Kolarić progledao kroz prste, jer mogao je to biti žuti karton. Pred kraj prvoga dijela dao je loptu unatrag Riječanima koji na njegovu sreću nisi iskoristili poklon-pogrešku.
Ocjena
5.5
Rokas PukštasVezni red
U borbi za loptu s Godom završio je raskrvaljene glave, nastavio s povezom i novim dresom. Bio je nakon toga presudan kod gola, jer je skrenuo slučajno loptu koju je uputio Livaja i mreža se zatresla, pogodak je pripisan mladom Amerikancu koji je već presuđivao derbije. Krvario je i dalje, pa je morao na sebe navući i treći dres. U drugom dijelu je zamijenjen,
Ocjena
6.5
Mihael ŽaperVezni red
Moglo je biti opasno kada mu je loptu oduzeo Fruk, a pucao Janković preko gola. Inače mu nije bilo lako, izgubio je par lopti u prvih 25 minuta. Sreća za njega što Kolarić nije priznao drugi gol Rijeke kada ga je lopta preskočila, pa ta greška ne ide u ocjenu. Dobio je pred kraj utakmice žuti karton zbog simuliranja kad je htio iznuditi kazneni udarac.
Ocjena
5.5
Emir SahitiVezni red
Djelovao je po desnom krilu, no nije ga bilo puno za vidjeti dok nije u 37. minuti dobio žuti karton koji mu je treći po redu, stoga ga neće biti u Osijeku, morat će Karoglan naći novo rješenje. Inače je pomagao Siguru u dupliranju Pjace. Zamijenjen je u drugom dijelu.
Ocjena
5.5
Filip KrovinovićVezni red
Nominalno je trebao biti isitureniji,ali se dosta vraća natrag po loptu i pomagao u organizaciji igre. Međutim nije se uspio do kraja nametnuti pa je u 73. minuti zamijenjen, jer je Karoglan htio više ofenzive.
Ocjena
5.5
Laszlo KleinheislerVezni red
Mađar je bio presudan kod gola za vodstvo Bijelih kada jej s lijevog krila uputio oštru loptu na glavu Livaje koji je inicirao delirij na Poljudu. Pred kraj je imao bombu koju je Labrović izbio u korner spriječivši izjednačenje. Pokazao se u dobrom svjetlu, bio među boljima.
Ocjena
6.5
Marko LivajaNapad
Da je raspoložen dalo se naslutiti već na startu kada je uputio jednu strašnu loptu, no onda je u 15. minuti napravio ono po čemu je najbolji. Odllično je glavom pucao, a lopta je na putu taknula Pukštasa i promijenila smjer. Kasnije je jedna njegova pirueta nakon koje je uslijediila upotrebljiva lopta, izazvala veliki pljesak. U nastavku je zaustavljen, a na kraju se još i ozlijedio.
Ocjena
6.5
Anthony KalikVezni red
Od 58. ušao umjesto Sahitija. Dobar rad na pripremama doveo je do toga da mu trener vjeruje, ali nije ništa napravio.
Ocjena
5
Yassine BenrahouVezni red
Od 58. ušao umjesto Pukštasa. Nije uspio ništao iskreirati prema naprijed. Premalo za ocjenu.
Ocjena
5
Vadis Odjidja-OfoeVezni red
Ušao u 73. umjesto Krovinovića. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Nikola KalinićNapad
Od 78. ušao umjesto Šarlije kada je Karoglan sve bacio u napad. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Dino MikanovićObrana
Ušao u 73. minute umjesto Moufija. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Mislav KaroglanTrener
Odličan start, momčad mu je rano povela, ali nakon toga prepustila inicijativu Rijeci. Povukla mu se momčada nakon što je imala vodstvo i to rezultiralo izjednačenjem, a Karoglan je posegnuo za izmjenama ne bili li osvježio momčad. Međutim, pao je i drugi gol i trener Hajduka stao je na nizu od 21 susreta bez poraza.
Ocjena
5.5



Tagovi

HajdukHNK RijekaHrvatska nogometna ligaMislav KaroglanLaszlo Kleinheisler

Ostale Vijesti