DPA
DPA

Arijan Ademi za Germanijak: "Dokazali smo da u nogometu ne postoji nemoguće"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 12:54

Kapetan Dinama igrao je sat vremena u senzacionalnom podvigu u kojem je S. Makedonija izbacila aktualnog prvaka Europe iz utrke za SP

Dugo mu je trebalo da zaspi. I inače je tako kada adrenalin odigra svoje, a u taboru S. Makedonije ga je bilo sinoć na izvoz. Arijan Ademi primio je preko 400 poruka na mobitel. Dan kasnije, kao da i sam ne vjeruje što je sa suigračima napravio u Palermu.

“Sinoć smo dokazali kako nemoguće u nogometu ne postoji. Kada imaš takvu energiju kao što smo mi imali, želju, volju onda možeš nadomjestiti izostanak kvalitete u odnosu na Italiju. Naravno, i glad za pobjedom. A to nas je krasilo i protiv Njemačke, Italije nadam se i Portugala u utorak”, javio se kapetan Dinama koji je odigrao 58 minuta. Više nije moglo s obzirom na to da se tek vratio nakon ozljede.

“Realno, ja sam odradio tek dva puna treninga u Maksimiru i otišao na reprezentaciju. No, u tim trenucima ne razmišljaš previše o tome. Ideš do krajnjih granica jer znaš za što igraš”, priznaje Ademi koji je još uvijek pod dojmom utakmice u Palermu.

“Izlazili smo s travnjaka i pljeskali su nam domaći navijači. Mislim da nema većeg priznanja od toga”.

Dok smo razgovarali, reprezentacija Makedonije još uvijek je bila u Palermu. Spremali su se u Skopje gdje je od četvrtka navečer kolektivna ludnica.

“A mogu si misliti kako je tamo. Uvijek je tako na ovim prostorima. Euforija odmah krene i sada neće stati do naše utakmice s Portugalom. Neka se narod veseli, ali sada je bitno da mi ne poletimo. Pazite paradoksa, izbacili smo europskog prvaka iz utrke za SP ali realno mi nismo ništa napravili ako ne dobijemo Portugal”.

Reprezentacija Makedonije bit će u Skopju dva dana kada putuju za Portugal. Pitamo ga za recept protiv Ronalda i društva.

“Isti kao i protiv Italije. Svjesni smo svoje pozicije da nemamo što za izgubiti jer cijeli svijet misli da je Portugal već na SP-u a možemo puno dobiti. Trebat će upravo jedna ovakva utakmica u kojoj idemo na glavu, malo sreće pa što bude”, kratko je poručio Arijan Ademi.


Tagovi

Arijan AdemiMakedonska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti