Apsolutna senzacija! "Misteriozni hrvatski napadač" na meti Arsenala!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.12.15. | 14:15

Nevjerojatna priča o interesu Arsenala o hrvatskom napadaču iz Serie B...

Mario Mandžukić, Nikola Kalinić i Stipe Perica nisu bili jedini hrvatski strijelci prošloga vikenda na talijanskim travnjacima.  U Serie B je svoj već deveti ovosezonski gol postigao Ante Budimir.

Ovaj 24-godišnji napadač igra za Crotone, trenutno vodeću momčad 2. lige, koju trenira bivši hrvatski reprezentativac Ivan Jurić. Budimir je u subotu jednom pogodio u gostujućem remiju kod Latine 2:2. Bila mu je to peta utakmica zaredom na kojoj je zabio, a sjajni niz počeo je prvog dana prosinca, kada je u Kupu poentirao na San Siru protiv Milana.

Sve brojnijim golgeterskim opusom skrenuo je na sebe pažnju većih klubova, a talijanski ekspert za transfere Gianluca di Marzio otkrio je da je Arsene Wenger poslao svoje ljude u Italiju da pogledaju Budimira uživo! Goal.com pak donosi priču pod naslovom „Misteriozni hrvatski napadač zapanjen interesom Arsenala“.

Naime, niti sam Budimir nije bio svjestan da se na stadionu Latine nalazi i Arsenalov skaut Tony Banfield, koji je skočio do Italije upravo zbog njega, nakon što se do Otoka pročulo o raspoloženom Hrvatu iz talijanske druge lige.

Priča možda zvuči nevjerojatno, no poznato je da Wenger ima strahovitih problema s ozljedama, pa mu je od klasičnih napadača na raspolaganju već neko vrijeme tek Olivier Giroud. Sezona je duga, Arsenal je izborio i nokaut fazu Lige prvaka, dobro bi im došla pokoja opcija više...

Što je skaut Tony Banfield zaključio i prenio Wengeru nakon što je uživo svjedočio novom zgoditku Budimira nije poznato. Međutim, ostvari li se prelazak visokog špica na Emirates, bit će to prava senzacija.

Iako već podosta van fokusa hrvatske javnosti, Budimir ima puno iskustva iz Prve HNL. I golova također. U dresu Intera i Lokomotive zabio je 35 prvoligaških pogodaka u četiri i pol sezone, a posebno se pamti hat-trick protiv Dinama u ljeto 2014., kada su Modri napravili onaj famozni preokret protiv Lokosa (4:3).

Tada je Budimir u prva tri kola zabio pet golova, pa se za milijun eura prodao u St. Pauli. Međutim, u Njemačkoj se nije snašao i u 19 nastupa ostao je bez ikakvog učinka. Iz 2. Bundeslige otišao je na posudbu u Serie B, te u kratkom roku u Crotoneu vratio stari golgeterski instinkt...

(Foto: fccrotone.it)


Tagovi

Lokomotiva ZagrebArsenalCrotoneAnte Budimir

Ostale Vijesti