Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Antunović na koncu neće iz Hajduka u Monzu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.07.23. | 11:15

Mladi napadač čeka bolju ponudu za razvoj i klubu u kojemu će igrati seniorski nogomet

Mate Antunović neće u Monzu, mladi napadač Hajduka koji je oduševio svojim igrama i golovima u juniorskoj Ligi prvaka u kojoj su momci trenera Marijana Budimira stigli do finala, odbio mogućnost prelaska u Serie A. Ponuda Monze bila je na stolu, ali ju je igrač zajedno sa svojim zastupnicima odbio jer smatra da u ovom trenutku ne bi bila dobra za njegov razvoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vijest o njegovu prelasku je kao skoro gotovu stvar objavio talijanski mag za transfere Gianluca Di Marzio, no Germanijak doznaje da od toga neće biti ništa.

Antunović je nedavno odbio i ponudu Hajduka, odnosno ugovor koji su potpisala šestorica mladih igrača iz Akademije, odnosno srebrne generacije juniora, tako da kad bude napuštao Poljud, neće to biti basnoslovna odšteta, nego tek negdje u razini od 500 tisuća do milijun eura.

Glavni razlog što je Antunović na koncu odbio Monzu, leži u tome što bi se u prvoj momčadi teško nametnuo u Serie A, morao bi igrati u Primaveri i naporno raditi kako bi dobio priliku igrati protiv najjačih na seniorskoj razini.

Stoga se logičnijim čini izbor odlaska u neku lakšu ligu poput belgijske ili nizozemske gdje bi mogao dobiti prigodu odmah biti dio seniora.

S Hajdukom je odradio pripreme pod trenerom Ivanom Lekom koji mu je u prijateljskim utakmicama davao skromnu minutažu zbog toga što na poziciji centralnog napadača ima nezamjenjivog Marka Livaju kojega povremeno mijenja Jan Mlakar, a tu je još i Filip Čuić. Leko računana iskusnije, stoga bi Antunović dugo čekao na prigodu, pa će sreću potražiti u inozemstvu, a interesa za igrača koji je zabijao u juniorskim utakmicama s vršnjacima Manchester Cityja i Borussije Dortmund, sigurno ima.



Tagovi

HajdukHajduk junioriMate AntunovićMonzaIvan LekoLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti