Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Leko bi mogao na Rijeku s Odjidjom od početka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.07.23. | 08:05

Belgijac je igrač koji je u stanju napraviti razliku i razigrati suigrače, pokazao je to i u Maksimiru

Stadion u Poljudu trebao bi biti pun za Jadranski derbi koji Hajduku u 2. kolu igra u nedjelju od 21.05 sati protiv Rijeke. To je druga teška utakmica u teškom startnom razdoblju koje je Hajduku donijelo tri derbija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Ivan Leko kažnjen je s pet utakmica suspenzije zbog isključenja i rječnik prema sucu u Superkupu, ali bi susret protiv Rijeke s klupe trebao voditi, jer namjerava uložiti žalbu koja će odgoditi izvršenje dok se komisija ponovno ne sastane kako bi razmatrala njegov slučaj. To je priča kojom ćemo se baviti kada bude jasno koje to utakmice Leko neće moći voditi, no sada smo koncentrirani, baš kao i Hajduk, samo na utakmicu s Rijekom.

Motrit će Hajduk što se događa u četvrta u prvom susretu PAOK - Beitar Jerusalem, skautirati i vidjeti tko bi moga proći te proučiti dobre i loše strane potencijalnog suparnika u 3. pretkolu Konferencijeske lige koja je Bijelima jednako važna kao i prvenstvo, a plasman u grupnu fazu nekog europskog natjecanja san je koji navijači čekaju od 2010. godine.

Stoga se Hajduk i pojačao u ovom prijelaznom roku, doveo petoricu igrača koja su nastupala u jakim ligama, a najzvučnije ime među njima je Vadis Odjidja-Ofoe, 34-godišnji Belgijac s golemim iskustvom prije svega u Club Bruggeu i Gentu koji ima oko 500 utakmica na visokoj razini.

Ima naznaka da strateg Hajduka krene s Odjidjom od početka, jer je bio nezadovoljan igrom Yassinea Benrahoua u Maksimiru, pa bi stoga Belgijac, koji inače igra povučenije, zbog toga što nije još sto posto na razini mogao zaigrati na njegovoj poziciji polušpice.

Nezadovoljan je Leko bio također krilima Emirom Sahitijem i Janom Mlakarom u Maksimiru, no sumnjamo da će njih mijenjati budući da imaju bolju fazu obrane od alternativa Leona Dajakua i Ivana Dolčeka koji mogu donijeti svježinu prema naprijed u drugom dijelu. Odjidja-Ofoe je u stanju razigrati srednji red Hajduka, s njim u igri u Zagrebu živnuli su Filip Krovinović i Rokas Pukštas te je taj trokut izgledao zaista dobro. Belgijski veznjak čvrst je na lopti, jak u prekidu, veže na sebe i po dvojicu igrača te bi svojom pojavom i boljim fizičkim stanjem, jer već je gotovo dva tjedna na Poljudu, mogao biti jamac Hajdukova puta prema pobjedi u Jadranskom derbiju.

Uostalom, namjestio je i pobjednički pogodak Pukštasu ubacivanjem iz kuta u nadoknadi utakmice, što znači da ima i prekid, pa izostavljanje Benrahoua, koji bi se za ovu utakmicu mogao pretvoriti u džokera s klupe, ne bi trebalo predstavljati problem. Bio bi to samo plus, pogotovo ako u Odjidja u svojim nogama ima snage za 60-ak minuta u utakmici u kojoj će Hajduk imati golemi impuls s tribina, jer ljetna euforija, koju Bijeli namjeravaju što više produljiti, već je počela. Pobjeda u Maksimiru, prebrisavanje izgubljenog Superkupa, podignula je Bijele, dala stručnom stožeru do znanja da se s Dinamom može igrati i pobijediti, iako ne odigraš tako dobro kao u prvoj utakmici.

Ima, još dana i treninga do nedjelje kada ćemo vidjeti hoće li Odjidja-Ofoe startati i dobiti pljesak, jer se čini kao igrač koji bi trebao postati miljenik navijača kao prekaljeni znalac koji je došao pomoći Hajduku osvajati trofeje i igrati Europu.

MOGUĆI SASTAV ZA RIJEKU:



Tagovi

HajdukIvan LekoVadis Odjidja-OfoeRijekaJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti