Jonathan Moscrop/Newscom
Jonathan Moscrop/Newscom

Antonio Marin za Germanijak: "Treba vratiti Rijeku na mjesto koje joj pripada, a to je vrh HNL-a"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 02.02.23. | 09:00

Lijevo krilo Rijeke bio je posebno inspiriran protiv Hajduka u mlađim kategorijama, sada čeka prvijenac u onoj seniosrskoj

U mlađim kategorijama je bio toliko dominantan da je prirodni put bila prva momčad Dinama i bez nekog lutanja nakon juniorskog staža. I prije punoljetnosti debitirao je za “modre” te čekao svoju prilliku. Međutim, Antonio Marin na svojoj je koži osjetio koliko je težak taj prijelaz među seniore… Probao je u Monzi i Lokomotivi, odradio odličnu sezonu u dresu Šibenika da bi ove zime otišao put Rujevice.


“Da budem iskren, znao sam da će biti teško, no nisam baš ovako zamišljao tu prilagodbu na seniorski nogomet. Puno se tu stvari trebalo pokolpiti, ali ne treba sada razmišljati o onome što ionako ne može čovjek promjeniti. Igrač sam Rijeke, igram, osjećam potporu okoline i veselim se svakom novom treningu i utakmici”, reći će nam Marin. Dugo se nismo čuli. Dovoljno da osjetimo u tonu glasu i promišljanjima da je sazrio. Da to više nije ono zaigrano dijete koje će opaliti tunel ili sombrero. Igrati "za raju i zanemariti taktiku". Htjeli smo još malo o Dinamu, ali na vrijeme je prekinuo.

“Iskreno, ne bih previše o tome. Igrač sam Rijeke, za vikend idemo kod Hajduka i ne vidim zašto bi pričali o Dinamu”, apelirao je Marin. Nismo inzistirali. Dakle Rijeka

“Imao sam dobru sezonu u Šibeniku. Tamo sam se vratio na neku nogometnu mapu. Ovu jesen nisam puno igrao i kada su mi predložili opciju Rijeke, nisam uopće razmišljao. Rijeka je dobra sredina, imaju sve uvjete koji su potrebni za jedan vrhunski rezultati i nadam se da ćemo na proljeće izgledati puno bolje nego je to bio slučaj ove jeseni. Jednostavno, ova pozicija Rijeke nije prirodna. Imamo još polovicu prvenstva da to dokažemo navijačima, klubu i sami sebi i vratimo Rijeku na mjesto koje joj pripada, a to je vrh HNL-a”, rezimira Antonio Marin.

Na Kvarneru se odlično snašao. Pohvalit će nam atmosferu u svlačionici i život u Rijeci. Iako je zima, grad mu je odmah prirastao srcu. Nije otišao u Opatiju kao većina igrača koji dođu na Rujevicu već je izabrao stan na Kostreni.

“Nisam ovdje došao hvatati sunce i gledati u more već trenirati i igrati. Posvećen sam nogometu i siguran sam da je to jedini ispravni put”.

Kod Sergeja Jakirevića odmah je zauzeo poziciju na lijevom krilu. U dvije utakmice imao je punu minutažu i ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo biti biti Marinova polusezona.

Oglas

Hajduk - Rijeka


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


“Pustimo te najave. Meni je bitno ovo povjerenje koje osjetim oko sebe. Zdrava je sredina, ambiciozna. Imam sve što mi treba, taj kontinuitet koji sam traži a na meni je da vratim povjerenje”.

Osjetimo da Antonio Marin nema problem sa samopouzdanjem…

“Nikada ga nisam imao”, odgovara.

Rijeka je krenula s nulom u Osijeku i pobjedom nad Šibenikom.

“Osjetim kako rastemo iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Nije bilo lako na Šubićevcu, teren je takav kakav jest, ali bitna su ta tri boda”.

Sljedeća prilika za bodovima stiže u nedjelju kada će Rijeka gostovati na Poljudu. Antonio Marin bio je uvijek posebno inspiriran protiv vršnjaka iz Splita kada je nosio dres Dinama u mlađim kategorijama.

“Da, bila su to lijepa vremena i još bolji rezultati. Pa normalno je za mene kao rođenog Zagrepčanina da sam volio igrati te utakmice i da nisam imao problem s motivacijom. No, to nikada nije prelazilo neke sportske okvire. Uvijek sam imao veliki respekt prema Hajduku, pogotovo u kontekstu činjenice da sam sa mnogim igračima s Poljuda bio prijatelj iz reprezentacije”.

Kao senior, nikada nije oblačio dres Dinama u derbijima, ali zato je igrao za Šibenik šest utakmica.

“Nemam se baš s čime za pohvaliti. Mislim da smo ih samo jednom dobili, na Šubićevcu 2:0, golove su zabili Mina i Ćurić. Tri utakmice sam izgubio od Hajduka kao senior i još dvije u dresu Lokomotive”.

Dakle, stiže prilika da se taj negativan trend zaustavi.

“Kamo sreće, ali takve utakmice se ne dobivaju preko medija nego na terenu. Idemo odigrati pravu utakmicu, dati svoj neki maksimum pa ćemo vidjeti kako će završiti. Čeka nas dobra atmosfera, motiviran protivnik koji želi dokazati kako je posrtaj u Puli bila tek iznimka. Međutim, mi gledamo sebe. Pripremamo se i siguran sam da ćemo imati što za reći na Poljudu”, završio je Antonio Marin.



Tagovi

Antonio MarinHNK RijekaHajdukHNLGNK Dinamo

Ostale Vijesti