REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Ancelotti: “Problem je nogometa što nekad odlučuje sudac, a nekad VAR. Superliga? Vrijeme će pokazati da je to dobra odluka”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 09:28

Trenera Real Madrida nisu ništa pitali o Luki Modriću, jer svima je bilo jasno da je logična bila ta taktička zamjena u 55. minuti

Nakon pobjede Real Madrida nad Alavésom kasnim pogotkom u četvrtak navečer, trener Los Blancosa Carlo Ancelotti suočio se s novinarima posljednji put u 2023. godini kako bi razgovarao o učinku svoje momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedna od tema za razgovor bio je crveni karton za kapetana Kraljevskog kluba, Nacha, ali čini se da je Ancelotti kritizirao tu odluku, rekavši: “Bio je to prekršaj koji je sudac vidio kao žuti karton, a VAR kao crveni karton. To je problem nogometa... Ponekad odlučuje VAR, a ne sudac.”

Ancelotti o slavlju svoje momčadi:

“Da, slavili smo jako jer je utakmica bila komplicirana. S jednim isključenjem svi su mislili da bismo se mogli spotaknuti, ali ova momčad ima nepoznatu razinu energije. Dobro smo se branili i dobili smo nagradu u sudačkoj nadoknadi.”

O Lucasu Vázquezu:

“To su dvije utakmice u kojima smo Lucasa stavili u kazneni prostor, danas je zabio i dao asistenciju protiv Villarreala, jer je vrlo živ u kaznenom prostoru. Jako smo zadovoljni, jer je ovo bila teška večer i pokazuje ogromnu predanost momčadi.”

O Gironi kao najbližem suparniku za naslov:

“Remizirati protiv Betisa nije tako jednostavno. Gledao sam utakmicu i pokazali su svu kvalitetu koju su pokazali u prvom polusezoni. Nemaju europske utakmice i mislim da će se boriti do kraja, kao Atlético Madrid i Barcelona, a pazite, mislim da i Athletic Bilbau ide jako dobro.”

O Rodrygovoj ozljedi:

“Rodrygo je malo umoran, očito, jer s 10 ljudi igrati pola sata, to je ogroman napor. Mislim da smo zato na kraju zaslužili pobjedu.”

O trećem žutom kartonu Bellinghama u isto toliko utakmica:

“Danas je bio prekršaj, a ne neslaganje sa sudačkim odlukama. Ne mora mijenjati stav jer mu je to pomoglo da postigne 14 golova. Ako je suspendiran na jednu utakmicu, netko drugi će igrati. Ne bi trebao mijenjati svoj stav jer je to ono što ga je učinilo spektakularnim.”

O Tchouameniju:

“Naljutit će se, ali on je spektakularan središnji branič. Igra jako dobro, izvlači loptu iz zadnje linije kao malo koji igrač, taktički je svjestan. Jako je sretan što ima priliku igrati za Real Madrid, kao stožer i kao središnji branič”.

O Superligi:

“Mislim da je to važna odluka za cijeli nogomet, za svaki klub. Ima klubova koji nisu toliko uvjereni, ali činjenica da ne postoji monopol za upravljanje našim svijetom, mislim da je to pozitivno za klubove, naše igrače, i oni mogu upravljati međunarodnim kalendarom, što je ono što nas trenutno brine. Vrijeme će pokazati, ali uvjeren sam da će biti pozitivno za sve.”

O formatu Superlige:

“Danas stvarno nisam imao vremena pogledati format. Mislim da je to dobra odluka za nogomet.”



Tagovi

Carlo AncelottiReal MadridPrimeraAlavesLa LigaJude BellinghamLucas VazquezRodrygoAurélien TchouaméniEuropska Superliga

Ostale Vijesti