REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

VIDEO Šampionska utakmica Reala za prvo mjesto, Lucas Vázquez poništio lošu igru i crveni karton

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 23:28

Tri boda su u džepu, ali Carla Ancelottija će zabrinuti ozljeda Rodryga

Odigrane su posljednje dvije utakmice 18. kola španjolske La Lige. Nogometaši madridskog Reala pobijedili su Alaves u gostima 1-0 pogotkom Vazqueza, čime su se vratili na sam vrh ljestvice. Na vrhu su bodovno izjednačeni Real i Girona, a Madriđani su time iskoristili remi Girone kod Betisa ovog četvrtka. Mallorca je na domaćem terenu s 3-2 bila bolja od Osasune, za koju je cijelu utakmicu odigrao Ante Budimir.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Los Blancosi su do tri boda stigli iako nisu igrali pretjerano dobro. Štoviše, bila je to dosta blijeda prezentacija Antelottijeve momčadi, a nakon slabašnog prvog poluvremena, u 54. minuti Real Madrid završio je u još većim problemima. Nacho je za grubi prekršaj s leđa kažnjen sa žutim kartonom, no aktivirala se VAR soba i pozvala glavnog suca utakmice da provjeri tu situaciju. Usporena snimka pokazala je izuzetno oštar nasrtaj Nacha, koji je s leđa nagazio Samu Omorodiona. Nakon pregleda snimke, djelitelj pravde Isidro Diaz de Mera potpuno je opravdano poništio javnu opomenu i Nachu pokazao crveni karton.

Carlo Ancelotti odmah je bio primoran reagirati i zakrpati novonastalu rupu u obrani, a cijenu Nachove gluposti platio je Luka Modrić, kojeg je talijanski strateg izvadio iz igre i uveo Aureliena Tchouamenija.

Real se jako mučio u nastavku utakmice, zaprijetio je tek u 75. minuti preko Rodryga, čiji je udarac nakon lijepe akcije prohujao pored lijeve vratnice.

No, kako to često rade šampionske momčadi, tri boda se pospremaju u džep i kada igra nije dobra, a taj je poučak večeras primijenio i Real Madrid. U drugoj od četiri minute sudačke nadoknade, Kraljevi su izborili udarac iz kuta, Toni Kroos je ubacio, a potpuno sam je na 6-7 metara ostao jedan od najnižih igrača na terenu – Lucas Vazquez, naklonio se i pospremio loptu u desni ugao domaćeg gola.

Gol možete pogledati OVDJE (Arenasport)

Pogodak je to koji znači da je Real iskoristio kiks Girone kod Betisa te se izjednačio s katalonskim klubom po broju bodova, no zbog boljeg međusobnog omjera sljedeće će kolo Modrić i društvo dočekati kao vodeća momčad lige.

Slast pobjede na u posljednjim je trenucima pokvarila još jedna ozljeda. Rodrygo je šepajući napustio teren, a radi li se o težoj ozljedi, saznat ćemo već sutra. Pomalo nevjerojatno, Rodrygo je deveti ozlijeđeni igrač kod Los Blancosa. (I.M.)




Tagovi

Real MadridLa LigaPrimeraLucas VazquezLuka Modrić

Ostale Vijesti