REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Luka žrtvovan, mediji svejedno kritični: “Nije bio aktivan, nedostajalo je njegove magije na dijelu terena gdje je inače daje”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 09:02

Marca je dala istu ocjenu Modriću i asistentu za pogodak odluke Kroosu

Četvrtak 21. prosinca bio je sretan dan za Real Madrid. I u uredima - Florentino Perez, presuda CAS-a oko Superlige, potencjalna odšteta od Uefe – i na terenu – pobjeda s igračem manje u sudačkoj nadoknadi, protiv 16-plasiranog Alavesa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Strijelac za pobjedu kojom se Kraljevski klub izjednačio na vrhu ljestvice Primere nakon 18 kola s Gironom koja je dva I pol sata ranije remizirala u Sevilli s Betisom (1-1) postigao je Lucas Vasquez u drugoj minuti sudačke nadoknade glavom nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Toni Kroos, a Luke Modrića tada više nije bilo na travnjaku jer je morao izaći kao taktička zamjena nakon što je kapetan Nacho u 54. minuti zaradio isključenje, a trener Madriđana Carlo Ancelotti morao na položaj stopera uvesti defenzivnog vezista Tchouamenija.

No, kako to već biva, budući da se Real Madrid mučio protiv momčadi koja se bor za ostanak, a koju je svladao u 15 od prethodnih 17 nadmetanja, mediji su bili kritični prema kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije. Dakako, svi koji su gledali utakmicu mogu se složiti da Lukita nije odigrao dobru utakmicu, pa madridska Marca navodi da "Modrić nije odigrao dobru utakmicu" i "da se njegova neaktivnost osjetila u igri Real Madrida", dok katalonski Mundo Deportivo ispravno primjećuje činjenicu da ga je trener "žrtvovao nakon Nachovog isključenja".

Madridski AS, pak, dodaje da je Luka bio "diskretan" te da je ovo bila njegova "korektna, ali ne i pamtljiva partija". Ističe da mu je “nedostajalo magije na dijelu terena na kojem je inače pokazuje, a na kraju je upravo on bio žrtvovan zbog isključenja suigrača”.

Prema ocjenama kojima algoritam SofaScorea vrednuje nastupe igrača u utakmicama, manju od Modrića (ocjena 6.8) iz Realovih prvih 11 dobili su tek isključeni Nacho (6.1) i kasnije ozlijeđeni Rodrygo (6.7).

U ocjenama novinara Marce u tiskanom izdanju, koje prenosi I portal u izvještaju, (jedna, dvije, tri zvjezdice), Modrić je dobio jednu kao i još sedmorica igrača uključujući i asistenta za pogodak odluke Tonija Kroosa.



Tagovi

Luka ModrićReal MadridToni KroosLucas VazquezCarlo AncelottiAlavesPrimeraLa Liga

Ostale Vijesti