Ako želiš kup, zovi Poljaka! Pistolero „izrešetao“ Napoli

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 29.01.19. | 22:39

Fenomenalna utakmica Poljaka.

Nogometaši Milana plasirali su se u polufinale talijanskog kupa nakon što su na San Siru svladali Napoli rezultatom 2-0. Utakmica je, praktički, riješena u prvih pola sata kada je novo pojačanje Rossonera, Krzysztof Piatek, upisao dva odlična pogotka.

Do prvoga su domaćini stigli u 11. minuti. Diego Laxalt je fantastičnom dugom loptom pronašao poljsku napadačku senzaciju, koji se sjurio u šesnaesterac Napolitanaca. Prvim dodirom je primirio loptu, drugim je neobranjivo poslao u suprotni kut vratara Mereta za 1-0. Treba dodati kako je Maksimović krivo procijenio let lopte što je omogućilo 23-godišnjem napadaču dolazak do zgoditka.

Međutim, ako mu je pri prvom golu pomogla traljava reakcija obrane, kod drugog zgoditka nije imao pomoć ni u kome osim u asistentu Lucasu Paqueti – još jednom pojačanju koje je došlo ove zime. Brazilac je centrirao za Poljaka koji prsima prima loptu. Nakon uspostavljanja kontrole nad njom, bježi Koulibalyu te se namješta na desnu nogu. Iz nezgodnog kuta potom topovski gađa za 2-0 i prolaz 'milaneza' u polufinale.

Momčad Carla Ancelottija je imala terensku inicijativu i nekoliko odličnih prilika preko Lorenza Insignea, Arkadiusza Milika te Adama Ounasa, ali u konačnici je morao čestitati svom učeniku Gennaru Gattusu.

Ovo su bili 7. i 8. pogodak Piateka u tek trećoj utakmici talijanskog kupa. U debiju za Genou 4 gola zabio je Lecceu, potom je još 2 utrpao Entelli.

(Foto: Reuters)


Tagovi

talijanski kupDiego LaxaltLucas PaquetaKrzysztof Piatek

Ostale Vijesti