Slavko Midržor/Pixsell
Slavko Midržor/Pixsell

Ademi 'ganja' još jedan rekord u Dinamu, reprezentaciju opet preskače. Hoće li više igrati u nacionalnom dresu!?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.09.22. | 15:14

Ademi je u nedjelju u Kranjčevićevoj ponovno pokazao koliko znači Dinamu, zabio je svoj četvrti gol ove sezone. Najviše, otkad je u Dinamu, zabio je šest

Ante Čačić ostao je bez puno igrača u reprezentativnoj stanci, u Maksimiru će trenirati tek njih 12 ili 13, ali za Dinamova je trenera, na kraju, dobra vijest što ostala i dvojica važnih igrača iz prvih 11. Stefan Ristovski i Arijan Ademi propustit će ovu stanku i neće biti na raspolaganju izborniku Sjeverne Makedonije Blagoji Milevskom za susrete Lige nacija protiv Gruzije i Bugarske.

I dok izostanak Stefana Ristovskog nikoga nije iznenadio, jer je i utakmicu u Milanu igrao ozlijeđen, a ovu u nedjelju protiv Lokomotive i propustio, javnost u Skopju iznenadio je nedolazak Arijana Ademija. On je, naime, odigrao u nedjelju utakmicu, štoviše, bio je i strijelac vodećeg pogotka već na samom startu, ali zbog problema s leđima tražio je poštedu od reprezentacije. Odnosno, barem za prvu utakmicu i daleki put u Gruziju, ostavivši mogućnost da dođe u Skoplje, naknadno, na utakmicu s Bugarskom.

Naravno, svi koji poznaju Ademija, znaju da nikad ne 'folira', probleme s leđima sigurno nije izmislio, oni ga muče i stišće zube, ali putovati prvo do Skopja pa u Gruziju, igrati još dvije utakmice u samo nekoliko dana, bili bi za njegov zdravlje uistinu rizično. I zbog toga je otpao za utakmicu s Gruzijom, a pitanje je hoće li doći na dvoboj s Bugarima, budući da bi taj susret mogao biti nebitan. Ne pobijede li Makedonci u Gruziji s više od tri razlike, teško će biti prvi (Gruzijci bi morali kiksati s Gibraltarom), a ispasti iz C ranga Lige nacija ionako ne mogu.

Ademi je prošle godine dosta propatio, igrao je na onom ljetnom Euru 2021., odmah ušao u žrvanj Dinamovih europskih i HNL ambicija, igrao za reprezentaciju kvalifikacije, zatim i onaj play-off protiv Talijana i Portugalaca, imao dosta ozljeda, u domaćem prvenstvu tako odigrao samo 20 utakmica, 'ubio' ga je surovi ritam. I zato je sad, kad je osjetio problem s leđima, podigao ručnu, znajući da ne može dati maksimum niti za reprezentaciju, a bude li tamo igrao, onda ga neće moći dati ni za Dinamo nakon stanke. Ali, s obzirom na situaciju, postavlja se logično pitanje, hoće li Ademi, ne ode li sad na utakmicu s Bugarskom, više uopće igrati za reprezentaciju?

Zadnja je bila ta utakmica u Portugalu u finalu play-offa za nastup u Kataru, preskučio je sve četiri lipanjske utakmice, preskoči li i ove dvije, iduća je prilika tek u ožujku u kvalifikacijama za Euro. Naime. Makedonci igraju još prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom, ali u terminu 23. listopada, kad je u jeku klupska sezona i kad sigurno neće biti na raspolaganju izborniku. A besmisleno bi bilo krenuti u novi ciklus, ako ne bi mogao do kraja dati maksimum za nacionalni dres. Ali, o tom potom, zasad se o tome tek nagađa među skopskim kolegama, nitko s time ne špekulira javno, a Ademi sigurno neće otići preko noći, samo tako, nije takav tip. Jednostavno, tijelo više ne podnosi napore kao prije i neke utakmice treba birati, jer, Ademi nikad nije znao 'poluigrati'. Ili igra ili ne igra!

No, kako i kad god završila ta njegova reprezentativna priča, Ante Čačić sigurno nije nesretan zbog ove situacije. Ademi će se odmoriti, oporaviti i, ne ode li na utakmicu s Bugarskom, svjež dočekati tešku i zahtjevnu završnicu polusezone. Koja počinje dvobojem sa Slavenom Belupom, a nastavlja se važnim susretom protiv Salzburga.

A kapetan će imati priliku do kraja sezone u Dinamu srušiti još jedan rekord, ovog puta osobni. Naime, pogodak Lokomotivi bio mu je već četvrti ove sezone, a dosad je najviše zabio šest, u sezoni 2020./21. Lani je stao na pet, kao i u sezoni 2019./20. Tek je rujan, već je zabio četiri, s još tri do kraja sezone i tu bi dosegao 'personal best'.

Ako bude zdrav, spreman i dovoljno odmoran, gotovo bismo se kladili da će to i učiniti!

HNL, 10. kolo

Petak, 16. rujna

Slaven Belupo - Varaždin 1:1

Subota, 17. rujna

Gorica – Osijek 0:1

Hajduk - Istra 1961 2:2

Nedjelja, 18. rujna

Rijeka – Šibenik 0:0

Lokomotiva - Dinamo 1:2



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiLiga nacijaMakedonska nogometna reprezentacijaLiga prvakaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti