Action images
Action images

50 najstarijih strijelaca u Ligi prvaka: Totti na prvom mjestu, jedan golman i dvojica Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.11.20. | 14:24

Možete li bez gledanja pogoditi o kojim je Hrvatima riječ?

Ukoliko se igra Liga prvaka, utorak i srijeda nogometnim su zaljubljenicima dva najdraža dana u tjednu.

Jučer smo tako vidjeli nekoliko fantastičnih utakmica od kojih ipak malo odskaču ona između Real Madrida i Intera, Atalanta i Liverpoola te Red Bull Salzburga i Bayern Munchena. Velik broj pogodaka, brz i zanimljiv nogomet... Samo su još nedostajali navijači.

Iako smo u jučerašnjem danu vidjeli čak 35 pogodaka, što bi u prosjeku bilo nešto više od četiri po utakmici, ne možemo reći kako su pogotke zabijali 'old timeri'.

Najstariji strijelac, kojem je to ujedno bio i 100. pogodak u dresu svojeg kluba, bio je Sergio Ramos, a upravo je on bio povod da se sjetimo najstarijih strijelaca u povijesti Lige prvaka.

Na vodećem mjestu nalazi se legendarni Francesco Totti koji je 2014. godine u remiju s CSKA Moskvom (1:1) zabio pogodak, a tada je imao 38 godina, jedan mjesec i 29 dana.

Srebrna medalja pripala je Ryanu Giggsu, o kojem se ovih dana priča zbog nekih drugih stvari. Također u remiju (1:1) između Benfice i njegovog Manchester Uniteda, Velšanin je 2011. godine zabio u starosti od 37 godina, devet mjeseci i 16 dana. Top tri zaključujemo s Pippom Inzaghijem koji je, da se ne ruši tradicija, također bio strijelac u jednom remiju. Milan je te 2010. odigrao 2:2 s Realom, a Inzaghi je imao 37 godina, dva mjeseca i 25 dana kad je postigao taj pogodak. Odnosno, Pippo je tog dana zabio dva 'komada', ali je Realov Pedro Leon u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zabio za izjednačenje nakon čega je utihnulo svih 80,074 ljudi koliko ih je bilo na San Siru. Dobro, ne baš svi, bilo je onih koji su navijali i za Real Madrid.

U 50 najstarijih svoje su mjesto našla dvojica Hrvata.

Na 17. mjestu nalazi se Zvonimir Soldo koji je 2003. godine bio precizan u 2:0 pobjedi svojeg Stuttgarta protiv Panathinaikosa. Bivši Vatreni tada je imao 35 godina, 11 mjeseci i 20 dana.

Jedini golman na ovoj listi može svoje ime pročitati na 28. mjestu, a riječ je o Hans Jorgu Buttu. U gostujućoj pobjedi Bayerna nad Juventusom (1:4), Butt je zabio 1:1 u 30. minuti utakmice iz kaznenog udarca. Kad smo već kod zanimljivosti, reći ćemo kako je isti kazneni udarac izborio Ivica Olić.

Za kraj, tu je i kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić. Njegov pogodak u domaćem porazu od Šahtara prije dva tjedna doveo ga je do 46. mjesta. Luka je tada imao 35 godina, jedan mjesec i 12 dana.

Cijeli popis 50 najstarijih pogledajte u nastavku teksta:




Tagovi

Francesco TottiLiga prvakaLuka ModrićZvonimir SoldoIz drugog kuta

Ostale Vijesti