Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Igokea mirnija u završnici, Ciboni četvrti poraz u nizu u ABA ligi

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 01.04.22. | 20:15

Iako su dobro parirali većinu vremena skupljem protivniku, Vukovi ponovno izlaze poraženi s parketa

Malo će značiti Ciboni što je dobro parirala veći dio utakmice protiv Igokee, kada je na koncu potpisala i četvrti poraz u nizu u ABA ligi rezultatom 77:82. Slabije odluke u napadu, brzanje i loše odluke su se ispriječile da se prekine negativni niz u regionalnom okruženju...

U posljednjim je utakmicama Ciboni nedostajao skok, no u prvoj četvrtini protiv Igokee to nije bio slučaj – čak 13 skokova (osam napadačkih) zbog kojih su Okornovi igrači dolazili u druge prilike za postizanje poena. Problem se, međutim, pojavio s vanjskim šutem, tek jedna pogođena od sedam ispucanih zbog čega je Igokea, uz preciznost iz igre (šut 60 posto u prvoj dionici), držala prednost nakon prve četvrtine od pola koša (15:16). Osim toga je kod Igokee je Deshawn Stephens radio puno dobrih stvari u prvoj dionici, zabivši sedam poena.

No onda je odmah na startu druge četvrtine Toni Nakić stavio tricu za vodstvo, a priključio mu se i Jose Vildoza čime su anulirani česti koševi Igokee iz domaćeg reketa. A sredinom druge četvrtine smo i vidjeli malo međusobnog razračunavanja Ciboninih igrača – Roko Prkačin i Vildoza su ušli u raspravu nakon što Vildoza nije odigrao dogovorenu akciju. Nakon toga je prvo Prkačin zasjeo na klupu pa onda ubrzo i Vildoza. Gosti iz Laktaša su iskoristili razbijeni ritam domaćih pa je prvo Gnjidić napravio faul na trici na Walleru za ukupno četiri poena, pa je onda i Drežnjak faulirao Ilića koji je nakon polaganja promašio bacanje, a Igokea otišla na plus šest (31:37).

Nakić je zatim odgovorio tricom, no Igokea je završila poluvrijeme s pet poena viška (36:41).

Drugi dio je nakon preko minute i pol igre bez koša zakucavanjem otvorio Stephens, a onda mu je košem od table odgovorio Reuvers. Nakon blokade Brankovića i Gnjidić se poslužio tablom za svoje poene, da bi zatim Gegić u svom stilu, iz kontre, probio i poentirao koš-faul za izjednačenje 43:43.

Zatim se u ušlo u igru u kojoj se se izmjenjivali poeni na obje strane. Waller je zabio u padu s istekom vremena, Branković je položio. Zatim je 300-injak gledatelja u Draženovom domu vidjelo dva atraktivna zakucavanja: prvo Stephensa pa zatim i isti odgovor Brankovića.

Nakon šest i pol minuta igre u drugoj četvrtini problem Cibone se jasno nazirao – suviše statičan napad u kojima se tek pogledom pratilo što radi čovjek na lopti. I zbog toga su igrači Dragana Bajića dosta jednostavno branili napade. Da se svako toliko nije javljao Nakić svojim tricama, Cibona bi bila u ozbiljnom rezultatskom ponoru.

Nakon žustre četvrtine u kojoj su Vukovima velike probleme stvarali Stephens i Waller, Prkačin je leđnom tehnikom zabio za 56:56 i osigurao neizvjesnost uoči zadnjih deset minuta.

Stvar sa slabim trčanjem se promijenila u zadnjem dijelu igre i odmah je Cibona zaigrala slobodnije u napadu. Danas sjajni Reuvers (u oba smjera) stavio je tricu za prednost Cibone nakon dvije minute igre u zadnjoj četvrtini, a onda je Vildoza osigurao najnesebičniji potez otkako je u Ciboni. Povukao je (konačno) playmaker Cibosa kontranapad, prošao na zicer, da bi onda izbacio loptu u kut na trici Nakiću koji je iskoristio darežljivost suigrača. Na drugoj je strani Reuvers opalio blokadu i Cibona je držala četiri poena viška u džepu (64:60). Dignuo je svojim trademark floaterom Vildoza na plus pet na šest minuta do kraja, ispratio ga je Branković odbojkom. Zatim trica na tricu – Jošilo pa Gegić. I dalje je na semaforu stajalo plus pet, ali je onda u dva navrata Gegić išao sam rješavati (promašena trica na zonsku obranu, te izgubljena lopta u napadu) što je Igokea naplatila sa šest poena i stigla u prednost od pola koša. Iskupio se Gegić na dvije i pol minute do kraja kada je zabio s istekom vremena.

Kod Cibone su Reuvers i Nakić zabili po 13, a Branković i Drežnjak 12. Igokeu je predvodio Stephens s 21 poenom.


No, Igokein Jošilo je odlučio preuzeti stvar u svoje ruke, prvo je položio pa onda i zabio tricu za prednost gostiju od šest poena 73:79 na minutu i dvadeset do kraja. Gegić je ponovno probao sam završiti, uletio je u buket igrača pod košem pa onda i izgubio loptu. Zatim je ponovno lopta stigla do njega na otvorenoj trici, ali je lopta iscurila. Radanov je na drugoj strani zabio jedno bacanje za 73:80 Igokee, a do kraja se u igri penala rezultat zaustavio na 77:82 za goste.


Tagovi

ABA ligaCibonaIgokeaGašper OkornDanko Branković

Ostale Vijesti