Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Zubac ubacio 19 u bitki za Los Angeles, američki mediji pišu - izgradite mu kip nakon ovoga! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.03.22. | 08:49

Jayson Tatum je 24. rođendan obilježio zabivši 37 poena, s tim da je 21 zabio u posljednjoj četvrtini čime je osigurao pobjedu svojim Celticsima!

Sedam utakmica bilo je na sinoćnjem rasporedu NBA lige, ali prvih šest utakmica, koliko god one atraktivne bile, većina je smatrala čistom uvertirom za ogled Clippersa i Lakersa. Ivica Zubac bio je sjajan u ogledu protiv svoje bivše momčadi, skupio je 19 poena, 9 skokova i 3 asistencije u manje od 25 minuta, a više koševa od njega zabili su samo LeBron James (26 poena, 8 skokova i 4 asistencije) te Reggie Jackson koji je odigrao utakmicu karijere i ostvario rekord po pitanju zabijenih koševa u jednom ogledu (36 poena, 8 skokova i 9 asistencija).

Clippersi su kontrolirali utakmicu, najveće vodstvo koje su imali bilo je +30, a posebno su dominantni bili u trećoj četvrtini u kojoj su slomili svoje gradske rivale (40:18). Monk, Westbrook i Anthony bili su dvoznamenkasti, baš kao i Morris Sr., Harstenstein, Kennard i Covington kod 'domaćina'.

Poslije utakmice se očekivano najviše pričalo o Reggieju Jacksonu, a riječi hvale nije štedio ni njegov trener Lue:

„On obožava ovakve trenutke“, priča Tyronn Lue referirajući se na Jacksonovu tricu preko ruke Russella Westbrooka.

„On je igrač za velike stvari. Ne slažemo se uvijek, ali on je našu momčad držao cijele sezone. Bilo je velikih problema nakon što smo prvo izgubili Georgea, jer naša napadačka igra uglavnom se bazira oko njega i Leonarda, ali kad smo nakon toga okrenuli rotaciju i kad su svi shvatili kako ćemo igrati, sve je bilo bolje.“

„Imali smo jednu četvrtinu koja nas je ubila“, kratko je rekao LeBron James pa dodao:

„Neki dan je to bila druga četvrtina, ovog puta presudna je bila treća“, završio je King koji nije bio naročito pričljiv poslije poraza od gradskog rivala.

U American Airlines Centru Dallas Mavericksi su ugostili Golden State Warriorse. Domaćin je na kraju slavio rezultatom 122:113, a najbolji pojedinac susreta bio je Luka Dončić koji je umalo upisao triple-double s 40 poena (41 poen, 10 skokova, 9 asistencija).

Luka je, kao i obično, bio priča za sebe, ali su dobre utakmice odigrali Finney-Smith (18 poena, 3 skoka) i Dinwiddie (17 poena, 7 skokova).

Steph Curry je za tri poena gađao 80 posto, ukupan šut iz igre mu je bio 8/15, ali se u 40-ak minuta provedenih na terenu zadržao na iznimno skromnih 21 poena, 5 skokova i 9 asistencija.

Poole ja bio bolji od ponajboljeg košarkaša današnjice i svojeg suigrača, skupio je 23 poena, dok je Wiggins ostao na 17 poena, a Thompson na 16.

„Nisam iznenađen njegovom igrom“, rekao je poslije utakmice Luka Dončić odgovarajući na pitanje koliko je zadovoljan igrom Dinnwidiea.


„Iskreno, mislio sam da će mu trebati malo vremena da se uklopi. On je odličan igrač i veliko pojačanje za nas“, rekao je Luka Magija.

Luka Dončić netko je kome velika većina analitičara predviđa MVP titulu jednog dana, dok legendarni AI vjeruje više Ja Morantu. Playmaker Grizzliesa ubacio je 38 poena u TD Gardenu, ali budući da je na suprotnoj strani bio Jayson Tatum, to mu nije bilo dovoljno da njegova momčad dođe do pobjede. Tatum je utakmicu završio s pola koša manje, ali on je u posljednjoj četvrtini ubacio 21 poen. Mentalitet Kobe Bryanta ušao je u njegovog nekadašnjeg učenika…

Valja pohvaliti i Horforda koji je skupio 21 poen i 15 skokova, baš kao i Smarta koji je susret zaključio s 18 poena i 12 asistencija.


NBA, 4 . ožujka

Atlanta – Chicago 130:124

Boston – Memphis 120:107

Brooklyn – Miami 107:113

Toronto – Detroit 106:108

Dallas – GSW 122:113

SA Spurs – Sacramento 112:115

LA Clippers – LA Lakers 132:111


Tagovi

Ja MorantLuka DončićIvica ZubacLos Angeles ClippersLos Angeles Lakers

Ostale Vijesti