Šok za New Orleans: Zion se povlači s drafta?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.05.19. | 09:39

Hoće li se vratiti na Duke ili će put Europe?

Vijest koja u ovom trenutku zvuči kao SF u realnosti je itekako lako ostvariva. Naime, zvijezda Dukea i dalje nema agenta, te je u mogućnosti sam donositi odluke za koje on smatra da su najbolje za njega.

Nakon jučerašnje draft lutrije koja se odigrala u Chicagu, Zion je, nakon što je bilo jasno kako NOP ima prvi pick drafta, bio u najmanju ruku razočaran.

Nakon što je bio najveća zvijezda sveučilišta, trebao je postati novi lider New Yorka. Planirali su Scott Perry i David Fizdale graditi ekipu oko ovog „čuda prirode“ visokog 201 centimetar i teško čak 129 kilograma, ali kako sada stvari stoje, to će neće dogoditi.

Knicksi nisu u nekoj poziciji ni ponuditi dobar trade NOP-u kako bi si osigurali prvi pick i Ziona.

Ovo ljeto NYK imati će mjesta za dovesti dva All-Star igrača, odnosno u svom salary-capu imaju dovoljno mjesta kako bi osigurali dva maksimalna ugovora.

Po završetku ove sezone New York će napustiti mnogi igrači, a neki od njih su čak bili i dio onog spektakularnog trejda između Knicksa i Mavericksa.

Na ljeto NYK ostaje bez našeg Marija Hezonje (ugovor od 6,5 milijuna dolara po sezoni), Emmanuela Mudiaya (4,2) i nekadašnjeg All-Stara DeAndre Jordana (22,9).

Ali, ukoliko Zion ne postane novi igrač NYK-a, pitanje je koliko će ostale zvijezde htjeti doći u MSG. Knicksi za sada imaju svega 8 igrača koji će biti pod njihovim ugovorom i sljedeće godine, ali nitko od njih nije ni blizu statusa zvijezde, iako su neki mladići poput Kevina Knoxa i Mitchella Robinsona pokazali kako bi jednoga dana mogli imati važnu ulogu u NBA ligi.

Ispred nas je u svakom slučaju jedno od najzanimljivijih razdoblja u godini. Knicksi hoće Ziona, New York je u depresiji, New Orleans slavi… Ljeto iz snova za svakog nepristranog ljubitelja NBA lige.

Konferencijska finala su počela, i obje utakmice su zasada bile malo je reći zanimljive, ali ako pitate košarkašku javnost, one su nakon ove lutrije i situacije sa Zionom u potpuno drugom planu, koliko god da to čudno zvuči.

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Zion WilliamsonNBA draftNew York Knicks

Ostale Vijesti