Reuters
Reuters

VIDEO Jimmy 'Buckets' izbacio Buckse! Heat u polufinalu Istoka protiv NY Knicksa!

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 27.04.23. | 07:03

Poznato je pet od osam sudionika četvrtfinala NBA lige.

Nakon sinoćnjih utakmica dobili smo dva nova sudionika polufinala Istočne konferencije. Aposlutnu senzaciju napravili su košarkaški Miami Heata koji su u Milwaukeeju sa 128:126, nakon produžetaka, s ukupnih 4-1 u pobjedama izbacili Milwaukee Buckse, vodeću momčad prvog dijela sezone, i kao osma momčad Istoka izborila prolaz. Ovo je šesti put u povijesti da je osma momčad konferencije izbacila vodeću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je prije nekoliko dana ubacio 56 poena, Jimmy Butler ponovno je odigrao na 'jordanovskoj' razini, zabio je 42 (šut 17/33), a tome je pridodao osam skokova, četiri asista, dvije ukradene lopte i blokadu. Obrana Bucksa jednostavno nije nije imala rješenja za fenomenalnog Jimmyja Bucketa koji je posebno impresivan bio u posljednjoj dionici 'regularnog' dijela utakmice u kojoj je Miami nadoknadio zaostatak od čak 16 poena razlike!

Milwaukee je kroz cijelu utakmicu blago dominirao, a ta se dominacija pretvorila u 16 razlike na kraju treće četvrtine. No, tada je krenuo pad Bucska. Više od minutu i pol nisu zabili koš, a Miami se malo po malo vraćao i na kraju izborio produžetke. Završnica četvrte dionice bila je posebno šokantna. Milwaukee je 8.4 sekunde prije kraja imao četiri poena prednosti, Gabe Vincent je pogodio tricu. Jrue Holiday je potom pogodio jedno od dva bacanja, a onda se ponovno ukazao Butler. Šut gotovo sa zvukom sirene za produžetke i nastavak drame.

U produžecima demoralizirani Bucksi koji su ispustili čistu pobjedu iz ruke jednostavno nisu imali šanse. Miami je na kraju stigao do pobjede i plasmana u polufinale Istoka u kojem će igrati protiv NY Knicksa koji su sinoć svladali Cleveland Cavailerse sa 106:95 i kao još jedna slabije rangirana momčad izborila polufinale (4-1). Što se tiče utakmice u Milwaukeeju, Butler je veliku pomoć imao u Bamu Adebayju koji je ostvario triple-double učinak (20p, 10s, 10a, 2ul, bl) i Kevinu Loveu (15p, 12s). Kod Bucksa Gianns Antetokounmpo (38p, 20s, 3a), i Khris Middleton (33p, 6s, 6a) odigrali su all star utakmice, ali nisu mogli do pobjede jer je na suprotnoj strani stajao - Jimmy Butler.

A što se tiče ranije spomenutih Knicksa, newyorška momčad je izbacila Cavalierse s 4-1 u seriji, sinoć su odigrali još jednu sjajnu individualnu partiju u kojoj su se istaknuli R.J. Barrett (21p, 4s, 4a, ul) i Mitchell Robinson (13p, 18s, 3bl, 2ul, a).

Selimo na Zapad. Memphis Grizzliesi pobijedilis u na domaćem parketu Los Angeles Lakerse sa 116:99 i tako smanjili seriju na 2-3. Iduća utakmica igra se u Los Angelesu. Desmond Bane ubacio je 33 uz 10 skoka i pet asista, a Ja Morant 31 uz 10 skoka i sedam asista. U redovima Lakersa jedini istinski raspoloženi bio je Anthony Davies s 31 poenom, 19 skokova, dvije blokade, asistencijom i ukradenom loptom, dok je LeBron James ostvario double-double (15p, 10s,5a, ul, bl), ali je uterski podbacio pogodivši samo pet od 17 pokušaja.

Zaostatak od 0-2 u seriji nadoknadili su Golden State Warriorsi koji su sa 123:116 nadvisili Kingse u Sacramentu i sada će u San Franciscu moći potvrditi polufinale. Stephen Curry predvodio je Warriorse s 31 poenom, osam asista i dva skoka, a Klay Thompson ubacio je 25 uz dva skoka i asitecijom. Najbolji kod Kingsa bio je De'Aaron Fox s 24 poena, devet asista i sedam skokova. (nr)

NBA, doigravanje

Srijeda, 26. travnja

Milwaukee Bucks - Miami Heat 126:128 - prdoužeci (1-4)

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 95:106 (1-4)

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 116:99 (2-3)

Sacramento Kings - Golden State Warriors 116:123 (2-3)

Četvrtak, 27. travnja

Atlanta Hawks - Boston Celtics, 02.30 (3-2)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAMiami HeatNew York KnicksGolden State WarriorsMemphis GrizzliesLos Angeles Lakers

Ostale Vijesti