Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports

VIDEO Indiana i najbolji playmaker lige šokirali Giannisa i Buckse, genijalni LeBron za manje od tri četvrtine pomeo Pelicanse s parketa

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 08:44

James je i dalje prva njuška Lakersa, 38-godišnjak je stavio 30 poena za manje od tri četvrtine i odveo momčad u finale NBA kupa

Ogromno strahopoštovanje zaslužuju „hazarderi“ koji su predvidjeli da će u finalu NBA kupa zaigrati LA Lakersi i Indiana Pacersi. Netko je zasigurno njihovo "kaskadersko" razmišljanje proglasio suludim, a oni su, eto, ispali vizionari, budući da će se u noći sa subote na nedjelju (2.30 sati) u Las Vegasu sastati dva neočekivana finalista i krenuti u borbu za trofej i 500 tisuća dolara po glavi.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

LeBron James je i dalje prva njuška Lakersa, 38-godišnjak je stavio 30 poena za manje od tri četvrtine i odveo momčad iz LA-a do uvjerljive 133-89 pobjede nad New Orleansom. Prije nego prijeđemo na detaljnije razloge zbog kojih su Lakersi pomeli Pelicanse, valja se još jednom nakloniti Jamesu. Ubacio je, dakle, 30 poena, šutiravši iz igre 9/12, a posebno je bio raspoložen za tri poena pogodivši sve četiri ispucane trice. Učinku je dodao i pet skokova i osam asistencija i to sve za samo 22 i pol minute na parketu. Inače, nitko od njegovih osjetno mlađih suigrača nije ubacio niti 20 poena…

A Lakersi su obranom samljeli Pelicanse, natjeravši ih da šutiraju skromnih 36,8 posto iz igre, a žuto-ljubičasti su imali i ozbiljnu skakačku nadmoć uhvativši 59 skokova u odnosu na 42 Pelicansa.

„Počeli smo shvaćati što moramo postati kao momčad kako bi pobjeđivali u utakmicama, da bi bili konzistentni. Defenzivno smo počeli vjerovati u to, shvativši kako svaku noć moramo igrati ozbiljnu obranu. Kada se branimo na ovakav način, dajemo si veliku šansu pobijediti svake večeri“, komentirao je James koji je otvorio je drugu četvrtinu (ukupno 18 poena u drugoj dionici) s tri vezane trice i to gotovo s centra igrališta. Povrh toga, tri puta je „iznuđivao“ faulove u obrani.

„Kada vidite svog najboljeg igrača da žrtvuje svoje tijelo kao što je on žrtvovao u prvom poluvremenu, osobito protiv Ziona Williamsona u reketu, to postavi određeni ton utakmice. Time je pokazao svima koliko je 'unutra' i koliko želi tu pobjedu, kao što je, uostalom, slučaj u svim utakmicama“, hvalio je LeBrona Austin Reaves (17 poena, pet skokova, sedam asistencija).

Lakersi su sada u nizu od tri uzastopne pobjede, a trener Darvin Ham smatra kako su Lakersi nezaustavljivi zbog „fokusa, agresija i nesebičnosti“.

„Predivno je ovako nešto vidjeti u ranom dijelu sezone. U ovom natjecanju ulozi su ipak puno veći od utakmica osnovnog dijela sezone i tu se vidi tko je kakav“.

Lakersima, međutim, neće biti nimalo jednostavno u finalu protiv Indiane koja je slomila favorizirane Milwaukee Buckse sa 128-119.

„Mladi su. Izađu na parket i stalno trče i igraju na pravi način. Stoga će to biti veliki ispit za našu obranu“, najavio je Anthony Davis ono što čeka Lakersa.

A čeka ih trenutno najbolji playmaker lige – Tyrese Haliburton, kotlovničar ovih Pacersa. Nevjerojatno je da jedan igrač uspijeva dominirati, oduševiti i „moderirati“ utakmicu. Stavio ej Bucksima 27 poena, dodao 15 poena i to sve bez jedne jedine izgubljene lopte.

„On je poput stroja koji ne gubi lopte i uvijek donosi ispravne odluke“, hvalio je Haliburtona Giannis Antetokounmpo (37 poena, deset skokova) nakon poraza svoje momčadi.

Na sličnom tragu je i trener Pacersa Rick Carlisle koji je svjestan kakvog igrača ima u rukama.

„On je jedan od tih igrača s kojim je sve moguće kada je na parketu. Sjajan je u „zatvaranju“ utakmice. I postaje sve bolji u tome“, dodao je trener Pacersa.



Tagovi

NBALos Angeles LakersNew Orleans PelicansIndiana PacersMilwaukee BucksLeBron Jamestyrese haliburton

Ostale Vijesti