Joe Camporeale-USA TODAY Sports
Joe Camporeale-USA TODAY Sports

VIDEO Dončić si je za Božić poklonio 'pola stoljeća' poena, Jokićevi Nuggetsi zaustavili seriju Šarićevih Warriorsa

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.12.23. | 08:38

Genijalni Slovenac ponovno je oduševio

Mnogi košarkaši imaju želju iskazati se na velikoj pozornici u važnim utakmicama, a samo rijetkima prođe za rukom i isporučiti kada je najvažnije. Luka Dončić definitivno spada u ovu drugu kategoriju, a Božić je iskoristio kako bi nas sve još jednom podsjetio o kakvom se genijalcu radi.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Phoenixu je ubacio okruglih 50 poena, a dodao je i 14 asistencija za 128-114 pobjedu Dallasa. Dončić je postao četvrti igrač u NBA povijesti koji je na Božić postigao 50 ili više koševa, a pridružio se Bernardu Kingu (60 poena), Wiltu Chamberlainu (59) i Ricku Barryju (50).

Pogodio je osam od 16 pokušaja ta tri poena i svih 12 slobodnih bacanja. U prvoj četvrtini utakmice došao je do 10.000 poena za što mu je bilo potrebno 358 utakmica, po čemu je šesti najbrži u povijesti s 24 godine i 300 dana. I da, prije LeBrona Jamesa je došao do tog učinka. Brže i od bilo kojeg trenutno aktivnog igrača. A osim Dončića, u top deset igrača koji su najbrže stigli do tog učinka ulaze: Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Elgin Baylor, Kareem Abdul-Jabbar, Oscar Robertson, George Gervin, Bob McAdoo, Rick Barry i spomenuti James.

„Sjajan osjećaj. Obožavam igrati u ovakvim utakmicama i ovakvom okruženju. Zabavno je. Kada poentirate, cijela dvorana utihne. To je najbolji osjećaj na svijetu”, komentirao je Dončić, a njegov trener Jason Kidd ozbiljnim tonom je poručio:

"Ne smijemo ga uzimati zdravo za gotovo".

A Dario Šarić nije imao toliko razloga za veselje, iako je ubacio 14 koševa uz pet skokova i dvije asistencije u božićnom porazu Golden State Warriorsa na gostovanju kod Denvera koji je slavio sa 120-114.

Najbolji strijelac Nuggetsa bio je Jamal Murray s 28 poena, a Nikola Jokić je uz 26 poena imao 14 skokova i osam asistencija. Najbolji strijelac Warriorsa bio je Andrew Wiggins s 22 koša.

U prvom Božićnom NBA okršaju Jalen Brunson postigao je 38 koševa za domaće New York Knickse, koji su prekinuli niz od devet poraza protiv Milwaukee Bucksa pobjedom od 129-122.

Ova pobjeda bila je prva za Knickse protiv Bucksa od 5. studenoga 2021.

Julius Randle (24 poena, devet skokova) skoro je imao double-double učinak, dok je RJ Barrett ubacio 21 poen, a Immanuel Quickley 20 poena s klupe za Knickse, kojima su četiri igrača na Božić po drugi put postigla 20 i više poena, a prvi put nakon 1963.

Giannis Antetokounmpo (32 poena, 13 skokova) imao je double-double učinak kod Bucksa, čiji je niz od sedam pobjeda prekinut. Damian Lillard također je imao 32 poena, dok je Khris Middleton završio s 24 poena. Dvoznamenkasti su bili i Brook Lopez (14 poena) i Bobby Portis (12 poena).

Knicksi su se poboljšali na 24-32 u utakmicama na Božić, dok su Bucksi pali na 5-5 za taj praznik, kada se obično sastaju najbolji i najugledniji klubovi.



Tagovi

NBALuka DončićDallas MavericksPhoenix SunsDario ŠarićGolden State WarriorsNikola JokićDenver Nuggets

Ostale Vijesti