Alonzo Adams-USA TODAY Sports
Alonzo Adams-USA TODAY Sports

Trener Oklahome hvali Šarića: "On igra košarku kako ju i treba igrati"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 12:23

Solidan debi Šišija u novom dresu nije prošao nezapaženo

Dario Šarić će 8. travnja napuniti 29 godina, što i nisu neke naročito ozbiljne sportske godine. Pa iako još nije zgazio u tridesete, Šarić je, pomalo nevjerojatno, najstariji igrač svog novog kluba, Oklahoma City Thundera.

Ali u takvoj je fazi OKC – radi se s mladom jezgrom igrača koja je jedna od najmlađih u NBA-u, a u vreći je i hrpetina pickova zbog koje će klub iz središnje Amerike biti sila od koje će kroz koju godinu strepjeti cijela liga.

Šarić je tijekom zadnjeg dana prijelaznog roka stigao iz Arizone za Dariuza Bazleya i pick druge runde. I kako sam kaže, tek se treba prilagoditi na novu rolu.

„Pokušavam zaboraviti da sam najstariji, da budem sasvim iskren. Moram se ošišati i obrijati kako bih mogao biti među suigračima“, našalio se Šibenčanin koji se mora na štošta prilagoditi. I mora to učiniti u rekordnom roku. Nakon što je tri sezone proveo u Phoenixu, jednom od najboljih klubova lige, u kojemu je odrađivao rolu rezervnog centra Deandreu Aytonu, sada se spustio nekoliko stepenica niže, u momčad kojoj glavni motiv nije rezultat već pravilno razvijanje igrača.

A Šarić do kraja sezone ima jedini cilj – izboriti novi NBA ugovor. Ako je suditi po prvoj utakmici u novom dresu, do toga bi na koncu i mogao doći. U pobjedi Oklahome nad Houstonom 133:96 Šiši je bio jako efikasan pa u samo 14 minuta provedenih na parketu, u ulozi igrača s klupe, zabio 12 poena, od čega četiri od šest šuteva (trica 1/3, slobodna bacanja 3/3), a prve poene je zabio tri minute prije kraja prve dionice kada je pospremio promašaj suigrača.

Imao je Dario i pet skokova, dvije izgubljene lopte i tri prekršaja i sve u svemu bio je to živopisan debi u novom dresu. Glavni trener OKC-a Mark Daigneault je nakon pobjede pohvalno pričao o hrvatskom košarkašu.

„Mislim da je bio dobar. Igra onako kako treba igrati. Svakako ima sjajan osjećaj za igru stilistički. On je tip kojem ne treba puno objašnjavati što radimo, jednostavno igra košarku i shvaća stvari“, istaknuo je strateg Oklahome.



Tagovi

NBADario ŠarićOklahoma City Thunder

Ostale Vijesti