Toronto Raptorsi su prvaci NBA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.06.19. | 07:32

Leonard je odveo Raptorse do prstena.

Toronto Raptorsi su pobjedom u šestoj utakmici na gostovanju protiv Golden Statea 114:110 završili finalnu seriju rezultatom 4:2 i po prvi put u svojoj povijesti uzeli naslov prvaka najbolje košarkaške momčadi na svijetu.  

Kyle Lowry je odlično otvorio utakmicu te je zabio prvih 11 poena svoje ekipe. U prvom poluvremenu je ubacio 20 od svojih 26 koševa na utakmici. Do odmora smo gledali potpuno izjednačen dvoboj, u kojem su se izmjenjivala vodstva, da bi se u svlačionicu otišlo rezultatom 60:57 za goste.

U trećoj dionici se dogodio prelomni trenutak utakmice, kada se tri minute prije kraja četvrtine, prilikom zakucavanja ozlijedio do tad fenomenalni Klay Thompson. Uz pomoć igrača je napustio teren, ali se ubrzo vratio i pogodio slobodnjake na opće oduševljenje Oracle Arene. No, u slijedećem akciji gostiju pokušao je igrati obranu, ali je Cousins vidio da ne može te je napravio namjerno prekršaj da odlični Thompson napusti igru. Domaćin je predvođen Thompsonom preokrenuo vodstvo te se u završnu četvrtinu ušlo s rezultatom 88:86 za Golden State.

U posljednjoj četvrtini Warriorsi se nisu predalavali te su se preko Iguodale, Cousinsa i Draymonda Greena držali u susretu, ali Torontov igrač s klupe Fred VanVleet je odigrao fenomenalno i izrastao u jednog od junaka susreta. Šesti igrač Raptorsa je u posljednjoj dionici postigao 12 od svojih 22 poena i to ih je pogodio u ključnim trenutcima te spriječio odvajanje domaćina. No, Warriorsi su 18 sekundi do kraja gubili samo 111:110 i bili potpuno u utakmici. Odigrali su fenomenalnu obranu, pritisnuli Dannyja Greena, koji je izgubio loptu i tako domaćinima dao priliku da ipak produže ovu seriju. Golden State je odigrao akciju, Curry je dobio šut za pobjedu, ali je promašio. Nakon toga, Kawhi Leonard pogodađa slobodnjake i slavlje Toronta moglo je počelo.

Goste su do naslova vodili Lowry s 26 koševa, 7 skokova i 10 asistencija, Siakam 26 koševa i 10 skokova, VanVleet 22 poena i Leonard s 22 koša, dok je kod domaćina najbolji bio nesretni Thompson s 30 koševa.

Leonard je odigrao fantastičnu seriju i postao MVP finala, kao tek treći igrač u povijesti s dvije titule najkorisnijeg igrača u različitim klubovima.

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kyle LowryKlay ThompsonKawhi Leonard

Ostale Vijesti