Joe Rondone-USA TODAY Sports
Joe Rondone-USA TODAY Sports

Thompsonova trica u zadnjoj minuti srušila sjajni Memphis, prvaci bolji od Bostona (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 07:56

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala NBA lige.

Sinoć su odigrane prve utakmice konferencijskih polufinala u NBA ligi, na istoku su Milwaukee Bucksi slavili u Boston Gardenu prortiv Celticsa 101:89, a Golden State Warriorsi minimalno su slavili protiv Memphis Grizzliesa (117:116).

Utakmica u Memphisu bila je prilično izjednačena, u prvom dijelu domaćini su imali konstantnu prednost, ali nikada dovoljno veliku da se odvoje na osjetnu prednost od Warriorsa. U drugom dijelu igralo se gotovo 'koš za koš', a u zadnju minutu dvoboja Memphis je ušao s prednosti od 116:114. In onda se ukazao Klay Thompson, 37 sekundi prije kraja pogodio je tricu, a Ja Morant u posljednjem napadu nije uspio zabiti za pobjedu. Sam Morant bio je na pragu triple-doublea, zabio je 34 uz 10 asista, 8 skokova i 3 ukradene lopte, a veliku pomoć imao je u odličnom Jarenu Jacksonu Junioru koji je zabio 33 uz 10 skokova. Ipak Jordan Pole (31p, 9a, 8s, 2ul), Steph Curry (24p, 4a, 3s), Andrew Wiggins (17p, 8s) i junak Thomspon (15p, 3a) vodili su Warrirose do vrijedne gostujuće pobjede i vodstva u seriji. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.


U drugoj utakmici Milwaukee Bucksi nisu imali prevelikih problema s Boston Celticsima. Domaćini su vodili cijelu prvu četvrtinu, no pred kraj su Bucksi preuzeli vodstvo i izuzev jednog navrata u drugoj dionici, nisu ga ispuštali do samoga kraja. Prvaci su u trenucima imali i 17 poena prednosti, a na kraju su se morali 'zadovoljiti' pobjedom od +11. Za goste najviše je zabio Jrue Holiday (25p, 9s, 5a), dok je Giannis Antetokounmpo ostvario triple-double (23p, 13s, 12a, 2bl). Glavna zvijezda Celticsa Jayson Tatum šutirao je 6-18, na kraju je zabio 21 uz šest skokova i isto toliko asistencija. Nedovoljno za pobjedu nad moćnim Bucksima. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

NBA doigravanje, 1. svibnja:

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 89:101 (0-1)

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 116:117 (0-1)


Tagovi

NBAMilwaukee BucksBoston CelticsGolden State WarriorsMemphis GrizzliesGiannis AntetokounmpoJayson TatumJa MorantKlay Thompson

Ostale Vijesti