Sutra pada odluka o ABA ligi, Cedevita se izjasnila po tom pitanju

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.04.20. | 12:34

Sve bi trebalo biti jasnije nakon sutrašnjeg sastanka.

Danas je navršeno točno 40 dana od posljednje odigrane utakmice u ABA ligi. Kao i praktički cijeli svijet sporta, pandemija koronavirusa umiješala je svoje prste u završetak sezone, stoga sada nitko ne zna hoće li se i kako završiti regionalna liga. Nedoumice bi trebale biti razjašnjene nakon sutrašnjeg telekonferencijskog sastanka čelnika klubova lige. 

Situacija je krajnje bizarna. Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još samo jedno kolo, a uoči prekida gotovo siguran putnik u niži rang bio je Zadar. Njima je u posljednjem kolu potrebna gostujuća pobjeda kod Crvene zvezde, a čak niti tada još uvijek ne bi sami o svojoj sudbini odlučivali već bi im trebao poraz Mege ili Krke

Neizvjesnost je i po pitanju putnika u doigravanje. I dok je Partizan siguran na vodećem, a Budućnost na drugom mjestu, Crvena zvezda je osigurala startni broj tri uoči polufinalne serije. Za posljednje mjesto bore se Mornar i Cedevita Olimpija, no tu dolazimo do problema. Naime, Ljubljančani su otpustili čak petoricu igrača prošlog tjedna. Sporazumno su klub napustili Zirbes, Stipanović, Krušlin, Artis i Bratož, dok su još ranije tijekom sezone otišli Simonović te Boatright. To je Zmajčeke dovelo do pat pozicije. Ako žele nastaviti sezonu, jedva da imaju za petorku. Trenutno na rosteru imaju osam igrača, no među njima je i trojac koji praktički nije ništa odigrao ove sezone - veteran Saša Zagorac, 25-godišnji Martin Krampelj te 19-godišnji Petar Vujačić

Ako bi se sezona nastavila odigravanjem zadnjeg kola, Cedevita bi gostovala kod Krke, kojoj je pobjeda potrebna za ostanak u ligi. S druge strane, tu je i Mornar koji ima bolji međusobni omjer s Ljubljančanima, a u zadnjem kolu bi ga trebalo čekati gostovanje kod Mege, kojoj pobjeda treba da izbjegne ispadanje ili dodatne kvalifikacije. 

Pitanje je što će od svega navedenog biti, ali najviše se posljednjih dana priča o mogućnosti da se liga proširi za dva kluba, a pritom da nitko ne ispadne. U tom bi slučaju liga brojala 14 klubova, a iz 2. lige u viši rang bi se plasirali Borac i Split. Time bi se s dnevnog reda skinuo problem ispadanja iz lige, no opet je otvoreno pitanje oko plasmana u doigravanje, kao i odigravanja istog. 

Sve bi trebalo biti puno jasnije nakon sutrašnjeg sastanka, a da bi od nastavka lige ipak nešto moglo i biti, potvrđuju i riječi Davora Užbineca, direktora Cedevita Olimpije. On je za službenu web stranicu kluba rekao kako je njihov stav da se 

"Kada govorimo o ABA ligi naš stav je da se natjecanje treba okončati, ako to ikako bude moguće, sportskim načinom. To znači da se treba odigrati posljednje kolo pa da se kroz playoff odluči prvak. No, nisam siguran hoće li to uopće biti moguće s obzirom na trenutnu situaciju", rekao je Užbinec, a potom se osvrnuo na pisanja kako je Cedevita praktički odustala od borbe za ABA ligu otpuštanjem petorice igrača: 

"Nama u Ljubljani nisu problem igrački ugovori iako su neki komentirali da smo mi odustali od sportskog rješenja ovogodišnje sezone ABA lige prijevremenim raskidima u želji da ne uđemo u kriznu situaciju. To nije istina. Mi ćemo se spremiti za to na najbolji mogući način ali pitanje je što je s američkim igračima koji su se vratili u Sjedinjene države a koji drže klupsku kvalitetu? Kada će se otvoriti mogućnost da se oni priključe klubovima? Isto tako neće se stvari normalizirati istovremeno u svim državama odakle su klubovi ABA lige. Pa isto tako mora proći nekakvo vrijeme za treninge jer igrači sigurno neće iz aviona i zajedničkog netreniranja sad već više od mjesec dana uskočiti u tenisice i odigrati utakmicu. Mi smo, kažem, za sportsko rješenje ali za sada je toliko nepoznanica da je rasplet u ovom trenutku nemoguće predvidjeti", zakljućio je. 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

KK Cedevita Olimpija LjubljanaABA liga

Ostale Vijesti