Alonzo Adams-USA TODAY Sports
Alonzo Adams-USA TODAY Sports

Slabašna partija Šarića u porazu od Toronta, osmorica igrača Indiane dvocifrena u pobjedi nad Mavsima

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.03.23. | 08:24

Denver nije imao problema na gostovanju u Detroitu.

Noć s četvrtka na petak u NBA ligi nipošto nije razočarala. Priča večeri je slavlje Indiane na gostovanju protiv Milwaukeea, s tim da je posebno impresivno bilo to što je osam od 10 igrača utakmicu završilo s dvocifrenim učinkom. Utakmica je završila rezultatom 139:123 za goste, a posebno impresivan je bio T.J. McConnell koji je za manje od 30 minuta skupio 19 poena i 12 asistencija. Najefikasniji je kod gostiju bio mladi Nembhard s 24 poena. Kod domaćina, naravno, najbolji je bio Giannis Antetokounmpo, ali njegovih 25 poena, 9 skokova i 5 asistencija ipak nije bilo dovoljno za novo slavlje.

„Igrali su timski, jako dobro je to izgledalo, naročito u drugom poluvremenu“, rekao je na temu gostujuće momčadi Mike Budenholzer, trener Milwaukeea.

„Zabili su puno trica, bili su opasni u tranziciji. U mnogim stvarima smo morali biti bolji večeras, ali naprosto moramo stisnuti ruku Pacersima koji su bili izvrsni“, dodao je.


Toronto Raptorsi na domaćem su parketu bili neumoljivi protiv OKC-a 128:111. Siakam je skupio 25 poena, Gary Trent Jr. 23, a VanVleet i Barnes svaki po 19. Kod gostiju je najbolji bio Shai Gilgeous-Alexander s 29 poena, 3 skoka, 3 asistencije i 2 ukradene lopte, dok je Dario Šarić za svega 12 minuta skupio skromnih 4 poena (2/8 iz igre) i 2 asistencije.

„Iskreno, mislim da nismo ni zaslužili pobijediti kako smo igrali većinu utakmice“, oštar je bio prema sebi, ali i svojim suigračima, prvi igrač OKC-a, Shai Gilgeous-Alexander.

Detroit Pistonsi, koji su do daljnjeg bez igrača kao što su Cade Cunningham, Alec Burks, Hamidou Diallo, Isaiah Stewart i Bojan Bogdanović, nisu imali previše šanse kad im je u goste stigao Denver predvođen sjajnim Nikolom Jokićem. Srpski centar je u pobjedu Denvera 119:100 ugradio 30 poena, 10 skokova i 9 asistencija, a imao je i prilično veliku pomoć u svojim suigračima Caldwell-Popeu, Murrayju i Porter Jr.-u koji su ubacili 20, 19 i 15 poena. Ovom pobjedom si je Denver osigurao Playoff.

Jokiću je jedna asistencija trebala za novi triple-double, a zanimljivo je da je srpski centar prije nego što je upisao svoje prve poene na utakmici već imao tri skoka i tri asistencije. Kod domaćina valja pohvaliti talentiranog centra Jalena Durena koji je skupio 15 poena, 13 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. (I.A.S.)

NBA, 17. ožujka

Detroit – Denver 100:119

Brooklyn – Sacramento 96:101

Toronto – OKC 128:111

Milwaukee – Indiana 123:139

Phoenix – Orlando 116:113



Tagovi

Denver NuggetsDario ŠarićOklahoma City ThunderNBA

Ostale Vijesti