Šamanić uskoro potpisuje sa Spursima, evo kada stiže u NBA ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 08:42

Velika prilika za talentiranog Hrvata.

Dugo smo čekali da neki hrvatski igrač postane član San Antonio Spursa, sve dok golemi talent Luka Šamanić nije kao 19. pick prve runde pao u ruke Gregga Popovicha.

Vjerojatno ne postoji bolja franšiza i trener za razvoj mladog igrača tako da se veselimo narednom razdoblju koje će 19-godišnji Hrvat provesti u Texasu. 

S obzirom da je još puno upitnika oko fizičke snage i vanjskog šuta, dosta je analitičara bilo skeptično oko toga kada će mladi krilni centar doista biti spreman za izazove najjače svjetske lige. Spekuliralo se o još jednoj godinu kaljenja u ABA ligi, no od toga neće biti ništa i Šamanić će ovih dana potpisati ugovor sa Spursima. 

 

To znači da će cijelo ljeto provesti u njihovom trening kampu, potom mu slijedi igranje Ljetne lige, a zatim i NBA predsezona. Tada bi se već moglo znati hoće li biti dio Spursa ili će za početak biti poslan u njihovu razvojnu momčad u G ligi - Austin Spurse. 

"Imao sam sjajno razdoblje u Ljubljani. U protekloj sam godini naučio jako puno, kako od suigrača tako i od trenera. Svima im želim sve najbolje", kratko je rekao sin bivšeg igrača Marka Šamanića. 

Za očekivati je da Šamanić neće u prvoj sezoni imati preveliku minutažu, barem u prvom dijelu sezone. Fizički je još uvijek preslab da bi igrao pod NBA obručima, za igrati van reketa treba poboljšati šut. Nema sumnje kako ga čeka pakleno ljeto i mukotrpan rad, a nak oncu će njegova minutaža ovisiti upravo o rezultatima ljetnog napretka. Njegova trenutna situacija dosta podsjeća na onu u kojoj se prošlog ljeta našao Džanan Musa. BiH reprezentativac odigrao je samo 11 utakmica za Brooklyn, no briljirao je u razvojnoj ligi. Hoće li istim putem krenuti i Šamanić, pokazat će nam naredni mjeseci. 

(foto: Reuters)


Tagovi

NBALuka Šamanić

Ostale Vijesti