PRO 3x3 Tour
PRO 3x3 Tour

PRO 3x3 Tour 2024. na 10 atraktivnih lokacija u Hrvatskoj, prvi put se organizira i turnir za ženske ekipe

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 26.04.24. | 15:35

Predstavljeni program i brojni sadržaji treće sezone serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3x3 košarci

Nakon dva uspješna izdanja PRO 3x3 Toura, održana tijekom proljeća i ljeta 2022. i 2023. godine, svaki na atraktivnim lokacijama po 10 hrvatskih gradova, treća sezona ove serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3x3 košarci bit će organizirana od prve polovice svibnja do sredine kolovoza 2024. pod punim nazivom PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel, a ponudit će brojne novitete i poboljšanja u praktički svakom segmentu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Službena najavna konferencija za novinare održana je jučer (četvrtak, 25. travnja) u zagrebačkom Hotelu Zonar na simboličnoj lokaciji: na Trgu Krešimira Ćosića, koji nosi ime po jednom od najvećih hrvatskih košarkaša u povijesti, odnosno na Trgu sportova. Detaljnije informacije o novoj sezoni PRO 3x3 Toura – program, raspored, gradove i lokacije, način održavanja, sadržaj te druge zanimljivosti i novitete, posebice tehnološke – iznijeli su članovi Organizacijskoga odbora iz Udruge PRO 3x3 te komunikacijskoga tima Toura.

„Udruga PRO 3x3 je 2021. godine osnovana sa ciljem promicanja, rebrendiranja i organizacija 3x3 košarke, odnosno popularizacije ovoga novog olimpijskog sporta. U prve dvije sezone PRO 3x3 Tour izazvao je veliko zanimanje igrača, publike i javnosti. Vrijednost ovoga događaja, koji uz sportsku, ima i snažnu edukativnu, turističku i zabavnu komponentu, i ove je godine prepoznalo Ministarstvo turizma i sporta jer je Tour opet uvršten među top sportska međunarodna natjecanja, a ponovno je dobio potporu i Hrvatske turističke zajednice. Ove godine Tour ima i velikog glavnog sponzora i stoga cijeli događaj nosi puni naziv PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel“, naveo je Tomislav Prpić, voditelj organizacije obveznih stručnih službi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

U računalnoj prezentaciji predstavljeni su najznačajniji impozantni rezultati prošlogodišnjeg Toura: više od 100 sati izravnog televizijskog prijenosa; preko 500 natjecatelja iz TOP 50 svjetskih ekipa, više od 20 tisuća gledatelja uživo tijekom cijeloga Toura; preko 1000 službenih i profesionalnih fotografija distribuiranih poznatim agencijama u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Kini, Indiji i drugima te više od 250 tisuća pregleda turnira online, na službenoj internetskoj stranici i društvenim mrežama Toura.

Ovogodišnji PRO 3x3 Tour počinje 10. i 11. svibnja 2024. turnirom u Trogiru, a završit će 16. i 17. kolovoza 2024. organizacijom finala u Šibeniku. Završni turnir u Šibeniku ponovno ima status FIBA Questa za mušku Elite kategoriju koji pobjednika vodi 12. i 13. listopada 2024. na FIBA 3x3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska).

„U prve dvije sezone ukupno smo obišli 15 različitih gradova, a neke od njih posjetili smo i dva puta. I ove smo godine, uz sedam gradova koji su bili obuhvaćeni i u barem jednoj od protekle dvije sezone – Trogir, Hvar, Umag, Zabok, Vinkovci, Zagreb i Šibenik – u Tour uključili tri nove lokacije. Osim natjecanja u dva nova grada, Donjem Miholjcu i Novoj Gradiški, dogovoren je još jedan turnir u Istri, na pomalo neobičnoj lokaciji, koja će za sada ostati tajna, odnosno iznenađenje. Naime, cilj je stalno širenje i promocija 3x3 košarke i u novim sredinama“, istaknuo je Hrvoje Jurković, voditelj Službe za TV, marketing i dodatne sadržaje.

Predstavio je još nekoliko noviteta i unaprjeđenja u sadržajnom smislu. „Tijekom treće sezone dat ćemo potporu i u organizaciji tri inozemna turnira – u Murskoj Soboti (Slovenija), Pečuhu (Mađarska) i Živinicama (Bosna i Hercegovina). Nadalje, u sklopu dvodnevnih turnira, uz već postojeća nadmetanja muških momčadi u seniorskoj Elite kategoriji i juniorskoj U-19 kategoriji, kao i Kids Day namijenjen djeci, prvi će put biti organiziran i turnir za ženske ekipe, što nas posebno raduje. K tome, još tri turnira u okviru ovogodišnjeg Toura dobila su od svjetske košarkaške organizacije FIBA status Lite Questa, što znači da će njihovi pobjednici putovati na prestižne međunarodne 3x3 turnire po Europi i Sjevernoj Americi. Također, planiramo otvoriti i azijsko tržište“, nabrojio je Jurković.

Nazočnima su se na konferenciji za novinare obratili i Rajna Svilar, voditeljica Službe za brigu o igračima i volonterima te Jure Gunjina, izvrstan igrač i već stalni sudionik Toura. „Kada bih odabrala dvije riječi za opis ovoga projekta, one bi bile - izazovno i emotivno. Naime, tijekom cijele sezone moramo se nositi s različitim izazovima koje uvijek uspješno rješavamo upravo jer smo kroz ovaj projekt postali veliki prijatelji, čak i jedna velika obitelj“, objasnila je Rajna Svilar. „Sudjelovanje na turnirima u okviru PRO 3x3 Toura jedno je sjajno iskustvo, ne samo zbog kvalitete natjecanja, već i zbog visoke razine organizacije. Zato čestitam i zahvaljujem organizatorima, neka samo tako nastave“, naglasio je Gunjina, jedan od nazočnih igrača.

Organizatori su i ove godine pripremili mnoga poboljšanja na vizualnom, komunikacijskom i promotivnom planu. Već od ranije s publikom i korisnicima komuniciraju dvosmjerno i kombinirano dvojezično (na hrvatskom i na engleskom jeziku) posredstvom osuvremenjene i „osvježene“ službene internetske stranice www.pro3x3.hr te preko društvenih mreža Facebook, Instagram i TikTok, na kojima će dodatno povećati broj pratitelja. Od prošle godine postoji i službeni YouTube kanal Toura, na kojemu se mogu pronaći videosnimke odigranih turnira. „Ponovno su osigurane profesionalne fotografije i snimke, kao i televizijski prijenosi i live streaming svih turnira. Na tome posebno zahvaljujemo medijskim pokroviteljima i partnerima”, zahvalio je Tomislav Levak, voditelj komunikacijskog tima PRO 3x3 Toura.

Velika poboljšanja i novitete na vizualnom i tehnološkom planu predstavio je Darko Bilandžić koji potpisuje grafički dizajn i vizual svih ovogodišnjih materijala te novomedijskih i interaktivnih sadržaja.

„Već prošle godine imali smo jedinstveni interaktivni plakat i banner te mobilnu aplikaciju s proširenom stvarnošću koja omogućuje i realizaciju kviza znanja na turnirima. Sve navedeno smo nadogradili i u ovoj godini. No, posebno ističem dvije važne novosti koje su jedinstvene i na svjetskoj razini – interaktivne dresove za igrače i interaktivne promo majice koji su, k tome, vizualno atraktivni i kvalitetni. Skeniranjem određenih dijelova majice i dresa na njima će se otvarati informacije o samom Touru, ali i o vlasniku te majice i dresa“, istaknuo je Bilandžić.

PRO 3x3 Tour organizira Udruga PRO 3x3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica Pro Sport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija i Enlio. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

PRO 3x3 TourFIBA 3x3FIBA

Ostale Vijesti