Winslow Townson-USA TODAY Sports
Winslow Townson-USA TODAY Sports

Počela 77. NBA sezona: Warriorsi se na krilima Curryja poigrali s Lakersima, Brown i Tatum slomili 76erse

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.10.22. | 07:56

U noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu odigrane su dvije utakmice

Bilo je mnogo upitnika oko toga kako će se Boston Celticsi snaći u novoj sezoni s obzirom na to da je glavni trener Ime Udoka uoči starta sezone zaradio jednogodišnju suspenziju zbog nedoličnog ponašanja.

Mnogi su čak procjenjivali kako Celticsi neće biti niti blizu konkurentni kao prošle sezone, a da o tituli ne moraju ni gajiti neke tko zna kakve ambicije.

A onda smo sinoć, na premijeri 77. sezone NBA lige mogli pratiti kako ti isti Celticsi razbijaju Philadelphiju koja bi im trebala biti jedan od jačih konkurenta u Istočnoj konferenciji.

Celticsi su bili agresivni i rastrčani te obrambeno angažirani i na koncu su slavili s 126117.

Utakmica je većinom vremena bila izjednačena, ali potom su se Celtici sredinom treće četvrtine odvojili i odveli susret u mirne vode.

Zamislite samo kako su se osjećali James Harden i Joel Embiid kada su shvatili da su iskombinirali 61 poena, a da je njihov sastav svejedno izgubio... Problem je što je kod Bostona Jayson Tatum zabilježio 35 poena, 12 skokova te četiri asistencije, a Jaylen Brown također je utrpao 35 te tome pridodao tri skoka i dvije asistencije.

Prema viđenom iz prve utakmice, neće biti zime za Celticse u novoj sezoni...

I da se još malo vratimo na 76erse. Prva stvar koja je jasna je da bi ove sezone mogli pratiti Hardena u MVP modu – bradonja je protiv Bostona podsjetio na svoja najbolja izdanja, a i fizički izgleda sjajno. Sada Samo Doc Rivers to sve treba posložiti i početi pobjeđivati.

Harden je, dakle, u porazu zabio 35 poena, uz osam skokova i sedam asista, dok je Embiid imao 26 poena, 15 skokova i pet asista.


U drugoj utakmici prvog dana nove sezone, aktualni prvaci Golden State Warriorsi su šampionski krenuli u novu sezonu i sa 123:109 svladali LA Lakerse.

Uoči utakmice je Anthony Davis rekao kako nema ljepšeg nego aktualnim prvacima pokvariti otvorenje sezone, no njegovi Lakersi nisu bili ni blizu da slome prvake.

Steph Curry je predvodio Warriorse s 33 poena, Andrew Wiggins ubacio je 20, a Klay Thompson 18.

Kod gostiju najbolji je bio LeBron James s 31 poenom, Anthony Davis je dodao 27, a Russell Westbrook 19, ali to nije bilo dovoljno da se spriječi šesti uzastopni poraz na otvaranju.

Očito je kako je pred novim trenerom Lakersa Darvinom Hamom još puno posla...

NBA liga

Utorak, 18. listopada

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 126:117

Golden State Warriors – LA Lakers 123-109


Tagovi

NBABoston CelticsPhiladelphia 76ersGolden State WarriorsLos Angeles LakersStephen CurryJayson TatumJames Harden

Ostale Vijesti