Troy Taormina-USA TODAY Sports
Troy Taormina-USA TODAY Sports

Pa ti glumi 'gangstera': Ja Morant suspendiran 25 utakmica

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 20:14

Postaje li polako ovaj nevjerojatni playmaker teren Memphisa?

Ja Morant je neosporno jedan od najboljih playmakera NBA lige. Nevjerojatno je atraktivan, brz, atletičan i prilagodljiv momčadi, a iako se od njega očekivalo da transformira Memphisovu franšizu i s vremenom proba napraviti ono što je napravio Nikola Jokić s Denverom, kako vrijeme više prolazi tako se jasnije vidi kako od takvog ishoda i takvih rezultatskih visina vrlo vjerojatno neće biti ništa.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gledamo li fizičke kapacitete Moranta, tu limita nema. Gledamo li pak njegove intelektualne limite, oni su, a sada je to definitivno potvrđeno, jako niski.

Morant je u nekoliko navrata 'mahao pištoljem' na slikama i videima, a osim toga je optužen i da je udario 17-godišnjeg dječaka koji ga je zadirkivao za vrijeme hakla. NBA liga ga je kaznila jednom, onda i drugi put, potom su svoju kaznu predočili i Griezzlisi, ali Morant i dalje nije došao pameti.


Uslijedio je novi incident, opet se 'gangster Ja' zaigrao s pištoljem za vrijeme jednog Instagram livea, a NBA liga je takvom ponašanju odlučila stati na kraj i kazniti ga s 25 utakmica neigranja u sezoni 23./24.

Budući da je nedavno potpisao petogodišnji ugovor težak 194 milijuna dolara, Morant bi nešto novaca mogao uložiti u obrazovanje. Njegovo ponašanje sramoti NBA ligu, košarku kao sport te ono što je najgore, katastrofalan je primjer svoj djeci koja na njega gledaju kao uzor.

Možda bi neki rekli da će ga ovih 25 utakmica neigranja 'naučiti pameti', ali u ovom trenutku ni to ne djeluje kao dovoljno teška kazna da bi se 'gangster Ja' rehabilitirao i prestao predstavljati sebe kao nešto što nije. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ja MorantNBAMemphis Grizzlies

Ostale Vijesti