Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Nova fenomenalna utakmica Ivice Zubca, Lukina magija začarala Lakerse (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 02.03.22. | 08:33

KAT demonstrirao silu protiv Curryja i društva, Toronto slavio protiv Netsa

Ivica Zubac je vruć! Hrvatski centar odigrao je novu fenomenalnu utakmicu u gostujućoj pobjedi protiv Rocketsa u kojoj je bio prvi strijelac utakmice, a Lueova momčad slavila je usprkos tome što na raspolaganju nije imao Georgea, Leonarda i Powella. Konačan rezultat bio je 100:113, a Zubac je skupio 22 poena uz šut iz igre 8/12, 12 skokova i 2 asistencije, a na parketu je proveo manje od 25 minuta!

„Svi smo sretni što smo ih završili u trećoj četvrtini. Igrali smo svoju igru, napravili sve ono što smo se dogovorili i zato smo danas i drugi put slavili“, rekao je hrvatski centar poslije utakmice.

Zubac je bio sjajan, a treća četvrtina se pokazala odlučujućom. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio skromnih 49:49, da bi onda u nastavku gosti ubacili u brzinu više pa su tako u posljednju četvrtinu ušli s prednošću od 15 koševa.

Solidne partije kod gostiju odigrali su još Marcus Morris (18 poena) i Reggie Jackson (17 poena), dok je kod domaćina najbolji bio Jalen Green s 20 poena, dok je prva zvijezda momčadi Christian Wood ostao na skromnom učinku od 17 poena i 8 skokova.


Lukina magija zaslijepila je Lakerse. U Staplesu, odnosno po novome Crypto.com Areni, gosti iz Teksasa slavili su protiv favoriziranog domaćina. Konačan rezultat bio je 104:109, a prvo ime utakmice bio je – za ne povjerovati – slovenska superzvijezda Luka Dončić.

Dončić je imao lošu šutersku večer (0/5 za tri poena), čak je upisao i 6 izgubljenih lopti, ali kad je najviše trebalo, Luka je isporučio. Na kraju je susret završio s 25 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a veliku pomoć u ostvarivanju ovog rezultata imao je preko Brunsona i Dinwiddiea.

Lakersi su bili indisponirani. James je odradio solidnu utakmicu (26 poena, 12 skokova), dok je drugi strijelac domaćina bio Carmelo Anthony koji je skupio 20 poena. Russell Westbrook ponovno nije bio na razini zadatka, ovaj put se zaustavio na 12 poena, 6 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte uz šut iz igre 5/17 (za tri poena 0/4).

Za kraj pregleda valja se osvrnuti i na sjajnu domaću pobjedu Wolvesa protiv Warriorsa. KAT i ostatak društva su u svojem Target Centru slavili rezultatom 129:114, a jedini centar u povijesti lige koji je osvojio All-Star natjecanje u tricama je bio prvo ime ogleda.

Prva violina Timberwolvesa je ubacila čak 39 poena, a tome je dodao i devet skokova. Što se tiče šuta za tri poena, KAT je ovaj put gađao 3/6, a uz njega je solidnu partiju odigrao i D'Angelo Russell koji je dogurao do 22 poena.

Steph nije skuhao loše raspoloženje u Minneapolisu, iako je bio uvjerljivo najbolji kod gostiju. Na kraju je zaključio susret sa 34 poena, 5 skokova i 4 asistencije, iz igre je gađao 10/24, a za tri poena 5/16. Nevjerojatno, ali ovakve utakmice Stepha Curryja sad se nazivaju osrednjim, jer njegova moć je toliko velika da nas je navikao na utakmice od 40+ ili 50+ poena kao nešto sasvim normalno.

Thompson nije igrao, a GSW je u svojim redovima, osim Curryja, imao još pet dvocifrenih igrača. Lee je imao 15 poena, Payton II 14, Kuminga 13, a Poole i Wiggins svaki po 12.

„Svi znate da kad igramo protiv GSW-a mi igrači dobijemo neku posebnu energiju. Probudiš se s drugačijom energijom i drugačijom vibrom“, rekao je KAT pa objasnio kako je reagirao kad je saznao da Edwards neće igrati:

„Samo me dodatno motiviralo“, dodao je KAT, da bi se onda kratko u priču ubacio Russell.

„Hrani ga, hrani ga i hrani ga. To je bio naš plan. Ako ostane bez hrane, nabij mu je na vilicu“, rekao je nekadašnji playmaker Lakersa referirajući se na KAT-a oko kojeg se bazirala cijela igra domaćeg sastava.

NBA, 2. ožujka

Washington – Detroit 116:113

Boston – Atlanta 107:98

Toronto – Brooklyn 109:108

Houston – LA Clippers 100:113

Minnesota – GSW 129:114

LA Lakers – Dallas 104:109


Tagovi

Ivica ZubacLuka DončićKarl Anthony TownsMinnesota TimberwolvesLos Angeles LakersDallasDallas MavericksLos Angeles ClippersNBA

Ostale Vijesti