Lue: Ovo će biti petorka Cavsa u novoj sezoni

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.10.17. | 10:50

Trener Clevelanda odredio je početnu petoricu…

Tyronn Lue, trener Cleveland Cavaliersa, jučer je u obraćanju novinarima otkrio kako će startna petorka Cavsa pretrpjeti određene promjene u odnosu na prethodnu sezonu. Najveća promjena tiče se statusa J.R. Smitha koji će se, prema priznanju Lua, ove sezone preseliti na klupu, a njegovu će ulogu preuzeti Dwyane Wade.

S obzirom na to da će Isaiah Thomas propustiti veći dio prvog dijela sezone, na jedinici će biti Derrick Rose. Na trojici je, naravno, LeBron James, dok će četvorku pokriti Jae Crowder koji je u Cleveland stigao u sklopu trejda Irving-Thomas. Promjena bi mogli biti i na petici, gdje bi Kevin Love ponovno mogao na parketu biti od prve minute, umjesto Tristana Thompsona.

Ova posljednja izmjena ima smisla u svjetlu činjenice da će backcourt Cavsa ove sezone činiti Rose i Wade. S obzirom na trenutne trendove u NBA-u, bit će zanimljivo vidjeti kako će Rose i Wade izgledati zajedno na terenu, odnosno koliko dugo će startati u paru, jer su obojica veterana bezopasni tricaši – prvi je prošle sezone tricu šutirao 21%, drugi 31%.

(Foto: Action Images)  


Tagovi

Dwyane WadeDerrick RoseTyronn Lue

Ostale Vijesti