Daniel Dunn/USA TODAY Sports
Daniel Dunn/USA TODAY Sports

Loše vijesti iz Teksasa: Spursi otpustili Luku Šamanića

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 04:42

Američki mediji javljaju kako je otkaz uslijedio zbog Šamanićevog manjka motivacije i nezainteresiranošću, a to mu sigurno neće ići u prilog prilikom traženja novog poslodavca.

Hrvatski krilni centar, 21-godišnji Luka Šamanić, više nije član San Antonio Spursa. Svega tjedan dana prije početka sezone Spursi su odlučili raskinuti ugovor s Hrvatom kojeg su izabrali kao 19. izbor na NBA draftu 2019. godine, a kao glavni razlog te odluke neki američki mediji spominju nezainteresiranost igrača i manjak motivacije.

Šamanić je prije dolaska u NBA ligu igrao za drugu momčad Barcelone i Petrol Olimpiju, a lani je za Spurse odigrao 33 utakmice, s tim da je u njih četiri bio starter. Prvi put kad je utakmicu započeo u prvoj petorci bilo je u listopadu prošle godine kad je u porazu Spursa od Utah Jazza (112:118) skupio 16 poena i šest skokova.

Podsjećamo, prije svega pet mjeseci, u jednom sudaru s Jamesom Hardenom, Luka Šamanić je slomio prst na lijevoj ruci zbog čega je morao propustiti završnicu sezone. Četiri minute prije kraja susreta, u borbi pod obručem, pukla mu je metakarpalna kost, a ispostavit će se da mu je taj ogled Netsa ujedno posljednji u dresu San Antonio Spursa.

Da Šamanić nije u najužim kombinacijama Gregga Popovicha za nadolazeću sezonu vidjelo se i po potezima kojeg su Spursi vukli ovog ljeta. Dovedena su dva iskusna krilna centra, Thad Young i Zach Collins, a povrh svega došao je i kvalitetan šuter Doug McDermott koji može pokriti obje krilne pozicije.

Što se tiče budućnosti Luke Šamanića, ona je zasad neizvjesna. Jasno je da sedam dana prije početka sezone sve momčadi imaju popunjene rostere pa bi bilo pomalo nerealno očekivati da ga odmah potpiše nekad druga NBA momčad, dok je s druge strane upitno je li sam igrač spreman vratiti se u Europu. Neki natpisi govore kako je najrealniji ishod da će Šamanić jedan period provesti u statusu slobodnog igrača te će na taj način pokušati izboriti ugovor s nekim klubom iz najbolje lige na svijetu, a u slučaju da se sve to ‘oduži’, tad bi se mogao očekivati njegov povratak u Europu. Uostalom, takav scenarij je viđen na primjeru Marija Hezonje, danas člana Unicsa…



Tagovi

Luka ŠamanićSan Antonio SpursNBA

Ostale Vijesti