Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Kyrie odveo Netse u doigravanje, Zubac skroman (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.04.22. | 08:36

Clippersi su pali protiv Vukova koji su 'proigrali' tek kad je Towns izbačen iz igre zbog šest prekršaja. Pat Beverly možda statistički nije bio na razini, ali je odigrao veoma dobru utakmicu, s tim da je 'potez dana' njegovo slavlje i izjave poslije pobjede na koje je reagirao čak i LeBron James na društvenim mrežama.

Nije to bila neka senzacionalna partija Netsa, ali nakon što su prvu četvrtinu okončali vodstvom 40:20, do kraja utakmice u njihovim je glavama bila samo jedna stvar – kako ne izgubiti tu prednost koju su stekli u prvih 12 minuta igre. Cavsi su u preostale tri četvrtine bili bolji s +6, +2 i +5, ali to im nije bilo dovoljno za preokret. Nijednom nisu vodili, nijednom rezultat nije bio poravnat. Dakle, Netsi su suvereno prošli dalje, ali to se i očekivalo, ne samo zbog njihove kvalitete, već i zbog svih silnih problema koji su pokosili momčadi iz Clevelanda.

U doigravanju ih očekuje sudar protiv Celticsa, bivše momčadi Kyriea Irvinga, a baš je Uncle Drew najzaslužniji zašto će se taj ogled odigrati. Da sinoć nije skupio 34 poena, 3 skoka i 12 asistencija, teško da bi Netsi slavili. Ipak, Kyrie je poseban igrač…

„Znam tu momčad veoma dobro, ali poznaju i oni nas pa tako očekujem jednu jako zanimljivu seriju“, rekao je Kyrie poslije utakmice pa dodao:

„Od onog trenutka kad sudac prvi put baci loptu u zrak, gledat ćemo spektakularnu košarku.“

Cavsi pak bez Allena i Sextona nisu imali prevelike šanse svladati Netse. Najbolji u njihovim redovima bio je Garland s 34 poena, s tim da treba pohvaliti i Mobleyja (13 poena, 9 skokova) te kandidata za najboljeg šestog igrača sezone, Kevina Lovea (14 poena, 13 skokova). Love je pohvalio svojeg bivšeg suigrača Kyriea koji je u prvom poluvremenu bio savršenog učinka (šut iz igre 9/9):

„On je igrač protiv kojeg se ne kladiš“, priča Love pa dodaje:

„Gledao sam taj film i ranije, on nekad izađe na teren i prepusti se igri prema svom osjećaju, zato bude najbolji i zato je buduću Hall of Famer“, zaključio je Love.

Njegova bivša momčad, Minnesota, je svladala Clipperse i na taj način izborila doigravanje protiv Memphisa. Edwards je imao 30 poena, Russell 29, a iznimno loša utakmica prvog igrača momčadi, Karla Anthonyja Townsa, nije koštala Vukove. KAT je tri minute prije kraja posljednje četvrtine zaradio šesti prekršaj, s tim da tu pohvale idu i Ivici Zubcu, a u ovom ogledu je skupio 11 poena, 5 skokova i 3 asistencije, s tim da je osvajač natjecanja u tricama na posljednjem All-Staru sinoć za tri poena šutirao 0/2.

Momčad iz LA-a išla je na PG pogon, ali bez Leonarda jednostavno nije išlo. George je na kraju imao 34 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dok je Ivica Zubac za 32 minute skupio 7 poena, 9 skokova, 1 asistenciju, 2 blokade i 3 izgubljene lopte.

Utakmicu je na kraju obilježio i Pat Beverly, inače veliki prijatelj Ivice Zubca, koji možda nije odigrao statistički dobru utakmicu (7 poena, 11 skokova, 3 asistencije), ali je zato obrambeno (kao i obično) bio na visokoj razini.

Poslije utakmice proslavio je ulazak u dogiravanje kao što je Dwayne Wade nekad slavio naslove u Miamiju, a bio je poprilično 'pričljiv' i na društvenim mrežama gdje nije bio blagonaklon prema svojoj bivšoj momčadi. Naravno, reakcije nisu izostale, a jedna od prvih bila je ona LeBrona Jamesa koji je na Twitteru objavio status na kojem su bili emotikoni koji 'plaču od smijeha'.

Spomenimo i kako se večeras igraju ogledi Atlante i Charlottea te NO Pelicansa i SA Spursa.

NBA, play-in turnir

Srijeda, 13. travnja

Brooklyn – Cleveland 115:108

Minnesota – LA Clippers 109:104

Četvrtak, 14. tavnja

Atlanta – Charlotte 01.00

NO Pelicans – SA Spurs 03.00


Tagovi

Ivica ZubacKyrie IrvingNBANBA doigravanjeplayoff

Ostale Vijesti