Kralj skinut s trona - Curry pobijedio LeBrona u glasanju za All-Star, prvi put izabrana dva brata

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.01.15. | 09:30

Poznate su startne petorke NBA All-Star utakmice koja se igra u New Yorku 15. veljače.

Najveće iznenađenje je činjenica da LeBron James nije dobio najviše glasova kao što je to bilo prethodnih godina. Njega je na samom vrhu zamijenio Stephen Curry koji će tako predvoditi Zapadnu konferenciju. Playmaker Golden State Warriorsa dobio je 1.513.324 glasa naspram Jamesovih 1.470.483.

S Curryjem su u petorku Zapada izabrani još Kobe Bryant, Anthony Davis, Blake Griffin i Marc Gasol. Bez petorke je ostao Kevin Durant, prošlogodišnji MVP koji je ove sezone zbog ozljede propustio 23 utakmice.

Treba istaknuti kako je ovo 16. put da je Bryant izabran na All-Star utakmicu. Međutim, vrlo je vjerojatno da će Kobe propustiti ovu utakmicu zbog ozljede ramena.

Što se tiče Istoka, veliko je iznenađenje činjenica da je Kyle Lowry, playmaker Toronto Raptorsa prestigao Dwyane Wadea. Još donedavno je Wade imao 100 tisuća glasova više, ali je jedini kanadski klub u NBA ligi napravio veliku kampanju za glasanje za Lowryja u koju je bio uključena i velika hip-hop zvijezda Drake.

Tako će Lowry sjajnu sezonu okruniti prvim nastupom na All-Star utakmici, a uz njega će za Istok nastupiti i John Wall, LeBron James, Carmelo Anthony i Pau Gasol. Ovo je prvi put u povijesti NBA lige da će dva brata igrati na All-Staru. Pau i Marc Gasol jedini su Europljani u ovom izboru.

Istok će s klupe voditi trener Atlante Mike Budenholzer, dok je trener Zapada Steve Kerr iz Golden Statea.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

All-StarStephen CurryLeBron JamesKobe BryantMarc GasolAnthony DavisBlake GriffinJohn WallKyle LowryCarmelo AnthonyPau Gasol

Ostale Vijesti