Petre Thomas / USA TODAY Sports
Petre Thomas / USA TODAY Sports

Kraj je blizu: NBA doigravanja u fotofinišu, tko će podići trofej Larryja O'Briena?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 08:37

Poznati finalisti zapadne konferencije, na istoku čak dvije “majstorice”

Kakva večer na NBA parketima! Kao da je netko ispisao napeti thriller po svim “pravilima struke”. Primjerice, sinoć je epski okončana završila serija u kojoj se nadmetala Utah Jazz, najuspješnija ekipa lige iz regularnog dijela sezone, te Clippersi iz Los Angelesa, favorizirani pretendenti za naslov.

U Staples Center smo “ušli” pri rezultatu 3-2 za momčad iz Kalifornije, i negdje oko poluvremena je izgledalo kao da ćemo pratiti majstoricu. Utah je vodila 72-50, šuterski raspoloženi Mitchell je zadavao glavobolje obrani Clippersa, no kako se pokazalo, playoff je maraton u kojem najčešće pobjeđuje bolja ekipa. U posljednjoj četvrtini domaći su preokrenuli ponajviše zahvaljući Mannu i Paul Georgu, i s konačnih 131-119 ušli u finale zapada. Da stvar bude bolja, cijelo drugo, povratničko poluvrijeme su igrali bez Leonarda. U finalu zapada ih čekaju Phoenix Sunsi našeg Darija Šarića.

Bojan Bogadnović je za Jazz upisao 14 poena i tome dodao 4 skoka za 35 minuta što je proveo na terenu, dok je Zubac imao večer za zaborav. U 6 minuta koliko je proveo na parketu, njegov učinak je ostao na nuli.

S druge strane ždrijeba pak dvije majstorice. Bucksi i Netsi se ne mogu dogovoriti “tko je bolji” Nakon šest odigranih utakmica rezultat je 3:3, no posljednji susret ćemo gledati u New Yorku. Bit će to napeta utakmica na sve ili ništa, izrazitog favorita unatoć domaćinstvu – nema.

Ista je situacija i u Philadelphiji. Sinoć je vrlo lako moglo doći do iznenađenja i prolaska Hawksa, no sedmu utakmicu, i to pred svojim navijačima, 76ersi su zaslužili sinoćnjom pobjedom u Atlanti rezultatom 99-104.

Čeka nas frapantna završnica sezone, a nas, ako ništa, barem veseli da je Bojan Bogdanović od danas slobodan priključiti se reprezentaciji u iznimno zahtjevnim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na OI u Tokijo.


Tagovi

NBAplayoffAtlanta HawksUtah JazzLos Angeles ClippersIvica ZubacBojan Bogdanović

Ostale Vijesti