BERNADETT SZABO / REUTERS
BERNADETT SZABO / REUTERS

Najava dana: Mađari pod noge Francuzima, utakmica dana Portugal - Njemačka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.06.21. | 08:00

Pogledajte što smo izdvojili za danas.

MAĐARSKA – FRANCUSKA, 15:00

(nogomet, Europsko prvenstvo)

Sjećamo se kako je Humels svojim nesretnim autogolom osigurao tri boda za Trikolore u prvom kolu. Deschampes sada ima lakši zadatak, jer Mađari su veliki autsajderi ove skupine smrti. Pogotovo kad će sutra izaći pred Mbappea, Grizmanna, Benzemu i ostale. Francuska sutra ide potvrditi prolaz u drugi krug, kako bi mirno dočekali zadnje kolo protiv Portugala

PORTUGAL – NJEMAČKA, 18:00

(nogomet, Europsko prvenstvo)

Poslie poraza od Francuske u prvom kolu (2:0), Nijemcima je sudar sa Portugalom „biti ili ne biti“. Ukoliko izgube, Elf može polako tražiti let za domovinu, jer nije baš za očekivati da će Mađarska iznenaditi Trikolore. Uostalom, u posljednjih 30 godina Portugal ima samo jednu pobjedu nad Njemačkom i to baš na Europskom prvenstvu 2000. kada je bilo 3:0. Sada će strahovati od Ronalda koji se sa dva gola u prvoj rudni odmah istaknuo kao prvo ime branitelja naslova.

ŠPANJOLSKA – POLJSKA, 21:00

(nogomet, Europsko prvenstvo)

Očekuje se od prvih violin Furije (Morata, Moreno), ali i ostatka tima da profunkcioniraju protiv Poljske. Na to nas upućuje tradicija. Do sad su se sreli deset puta a na svakoj utakmici su Španjolcu tresli mrežu barem jednom. Valja naglasiti da je čak osam utakmica bilo iz sfere prijateljskih ogleda, a Španjolska je u pet utakmica sačuvala svoju mrežu netaknutom. Dakle, Poljacima ostaje pokušati ne izgubiti.

LIBIJA – SUDAN, 19:00

(nogomet, Arapski kup, kvalifikacije)

Finale kvalifikacija se igra u Dohi, a Libija je u toliko lošoj seriji, da Sudan samo čeka izaći na teren kako bi pobijedili. Naime, ekipa koja nastupa pod zelenom zastavom nije dobila utakmicu od studenog 2019. godine, od kada ima sedam poraza, plus dva remija u svim natjecanjima. Učinak Sudana je znatno, znatno bolji, a uspon tima počeo je serijom od četiri pobjede upravo u studenom lani.

DIN. MINSK – BATE BORISOV, 19:45

(nogomet, Bjelorusija 1)

BATE Borisov je drugi na tablici, ali ga boli čak sedam bodova prednosti koje u ovom momentu ima Soligorsk koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva dobio baš sve utakmice. BATE u Minsku se mora suočiti sa četvrtoplasiranim Dinamom koji je u posljednjih pet kola poražen od Soligorska i Ruh Bresta. Dakle, riječ je o timovima približne forme kao BATE Borisov, što znači da gosti imaju pravo na nadu, ali ne i na opuštanje. Poslednji meč para u studenom prošle godine završio je bez golova.

KuPS – HONKA, 16:00

(nogomet, Finska 1)

KuPS je stabilan na sredini tablice, dok Honka već pokazuje da će joj borba za ostanak ove sezone biti primaran zadatak. Pošto su domaći vezali dve pobijede, nadaju se da kod kuće mogu i do treće. Posebno ih raduje pobjeda iz prošlog kola. Pao je Inter Turku, a pošto je rieč o drugoplasiranoj ekipi, jasno je da Honka u gostima nema baš nade za uspjeh.

SONDEFJORD – VIKING, 15:00

(nogomet, Norveška 1)

Nije se igralo mnogo u Norveškoj, a Sandefjord se već pozicionirao kao posljednje plasiran. Viking to može iskoristiti, a opravdana je i nada da će na kraju biti osvećen remi iz prosinca prošle godine, kada je na semaforu ostalo 2:2. Inače, oba tima u posljednje vrieme igraju GG4+ utakmice, pa tko voli gađati broj golova, ima dobru šansu uhvatiti visoku kvotu.

BROOKLYN – MILWAUKEE, 02:00

(Košarka, NBA, playoff, četvrtfinale)

Milwaukee je na prošloj utakmici izjednačio na 3:3 u pobjedama s brutalnih 104:89. Brookly je prije toga bio bolji pri rezulatatu 114:108. Dakle, Netsi su ekipa koja je pokazala veliku oscilaciju igre, uprkos Durantovih 38 pogodaka, 11 skokova i tri asistencije. Vjerujemo da će domaći ovoga puta igrati čvršće u svom reketu, kako se ne bi ponovilo da jedan Chris Midleton sa 38 pogodka, 10 skokova i pet asistencija bude zvijezda utakmice.

FELIX AUGER-ALIASSIME - UGO HUMBERT 14:35

(Tenis, Halle)

Preporođeni Kanađnin igra tenis života otkako se ATP prebacio na travnatu podlogu. Rušio je Felix ovoga tjedna i velikog Federera, a sad ga u polufinalu čeka iskusni Francuz Humbert. Dvojac se do sad susreo samo dva puta, omjer je 1:1. Posljednji put smo ih gledali u Stuttgartu prije tjedan dana, slavio je Kanađanin. Može li veliki talent do naslova prije odlaska u London na Grand Slam?.



Tagovi

kladioničarski dankladionicaGermania Sport kladionicanajava dana

Ostale Vijesti