Hrvatski reprezentativac sjajno otvorio sezonu: On je NBA potencijal

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 08:49

U dvije utakmice regionalne lige odigrao uistinu sjajno.

Tomislav Zubčić igra sjajno na otvaranju nove sezone. Kada je sredinom kolovoza objavljeno da će 28-godišnji hrvatski reprezentativac igrati za Igokeu, vijest je bila pomalo iznenađujuća, ali nakon prva dva kola ABA lige pokazalo se kako je to bila prava odluka, kako za igrača, tako i za klub.

Zubčić je odigrao dvije sjajne utakmice na otvaranju regionalne lige. U prvoj je Megi ubacio 29 poena uz 4 skoka, 2 ukradene lopte i 3 blokade te imao valorizaciju 31, a sinoć je Ciboni postigao 24 poena te imao 3 skoka i 2 ukradene lopte. Dovoljno za valorizaciju 22.

„Nikada u karijeri nisam bio u sustavu, niti kod trenera koji je do kraja iskoristio sve moje potencijale“, objasnio je za Sportske novosti Zubčić u čemu je tajna njegovih odličnih igara na početku sezone.

Trener Igokee Nenad Trajković odlučio je Zubčića koristiti kao snažno oružje s klupe. Naš košarkaš ne počinje utakmicu u petorci, u igru ulazi sredinom prve četvrtine, a onda preuzima dosta odgovornosti s pozicije visokog krila. Ima slobodu u uzimanju šuteva, u prve dvije utakmice je 'potegnuo' 36 lopti i pogodio ih 16, a očigledno mu odgovara uloga šestog igrača. Ionako je odavno poznato da je važno tko završava utakmice, a Trajković nema namjeru kraj utakmice dočekati bez Zubčića o kojem ima sjajno mišljenje.

„Zubčić je NBA potencijal, on će nakon Igokee završiti u nekom euroligašu“, rekao je Nenad Trajković za Sportske novosti nakon sinoćnje pobjede nad Cibonom.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Tomislav Zubčić

Ostale Vijesti