Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages
Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages

Hezonja: "Treba početi ozbiljno shvaćati reprezentativna ljeta, najteži dio smo napravili"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 17:30

Ponajbolji hrvatski košarkaš komentirao je brojne teme

Mario Hezonja ove sezone igra fenomenalno. Još je bolji nego u prošloj, kada je s Real Madridom postao prvak Europe.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dubrovčanin u španjolskom prvenstvu ima izvrsne brojke od 12.7 poena i 4.2 skoka u prosjeku, dok je u Euroligi na 12 poena, 4.3 skoka i 1.1 ukradenoj lopti po utakmici, a prosječno igra nešto manje od 20 minuta. Njegov Real Madrid u Euroligi ima briljantan omjer od 14-1, a izvanredne igre Hezonja je komentirao za Sportklub.

“Što da kažem. Znamo svi u kojem smo klubu. Svaka utakmica je bitna, tako se pripremamo i tako i igramo. Mislim da je jedino ispravno da se natječemo sa svima i da pokušavamo svakog pobijediti”.

S obzirom na to kako igra, bilo bi logično da i nakon ove sezone ostane u Madridu, no dio medija pisao je kako su pregovori Hezonje i Kraljeva zapeli.

“To su gluposti. Natezanja medija i kluba, to su gluposti i to nema veze s igračima. Volio bih da se karijera odvija u pravom smjeru, da sam u momčadi koja me želi u kojoj ja želim biti. Da igram kako igram i još bolje. Nastojat ću da to tako bude i da smo konstantno u borbi za titulama i uspjesima, što individualno, što timski i da ide sve nabolje naravno.”

Osvrnuo se i na reprezentaciju Hrvatske, koja je prošlo ljeto bila u fenomenalnoj formi te je osigurala nastup na kvalifikacijskom turniru za plasman na Olimpijske igre. Bio bi to povratak na veliku scenu, nakon što smo propustili dva uzastopna Svjetska prvenstva, kao i prethodne Olimpijske igre, održane u Tokiju.

“To je nama najveći cilj, svi znamo gdje smo bili zadnjih godina. Imali smo čak i odlične generacije pogotovo tih starijih igrača koji nažalost više nema u reprezentaciji, sad je sve na nama, na onoj generaciji koja je uvijek bila zlatna u svim mlađim kategorijama, mislim da je tu bila apsolutna dominacija što se tiče 94./95. generacije i još ovih mlađih što dolaze. Ako nećemo mi, tko će. Treba se maksimalno uozbiljiti i početi ozbiljno shvaćati naša ljeta. Sesar je napravio to prvo ljeto s nama, ako nastavimo graditi to i tu kemiju u ekipi koja je sada na jednom nivou gdje bi trebala biti, mislim da će sve biti kako treba. Naravno, uspjesi dolaze nakon toga. Prvo trebaš konsolidirati sve što se tiče kemije, tko što radi, tko gdje ide. Najteži posao je napravljen tako da sad treba samo nastaviti graditi i pobjeđivati, nije baš tako lako, ali ajde”, optimističan je Hezonja.

Kompletan razgovor Hezonje za Sportklub možete pogledati OVDJE (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.







Tagovi

Mario HezonjaReal Madrid košarkaEuroliga

Ostale Vijesti