Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Goran Dragić: "U Netsima se samo gledala osobna statistika, a ne momčadski uspjeh"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 15:31

Slovenski razigravač otkrio u čemu je bio problem Brooklyna

U košarkaške kvalitete Gorana Dragića hrvatska se javnost imala prilike uvjeriti tijekom nedavne utakmice Slovenije i Hrvatske u Stožicama. Dragić i Luka Dončić su izmasakrirali Mulaomerovićev sastav i na koncu potpisali uvjerljivu pobjedu.

Posebno je impresionirao Dragić koji i sa 36 godina na leđima nudi sjajne partije. I zato je bio interesantna opcija mnogim NBA klubovima. Podsjetimo, Dragić je protekle sezone igrao za Brooklyn Netse, no njujorška momčad je ispala već u prvoj rundi doigravanja.

Dragić se zatim obvezao da nakon pet godina ponovno preko glave navuče slovenski dres, a onda je stigla i potvrda da ga je Chicgao potpisao na godinu dana na ugovor od nešto manje od tri milijuna dolara.

Bio je Dragić itekako zanimljivi i Dallasu u kojemu stanuje njegov prijatelj Dončić, no do tog posla nije došlo. Sada je Dragić objasnio i zašto.

„Pregovarali smo s Dallasom, oni su dali ponudu, ali ju nisam prihvatio. Željeli su da igram jednu utakmicu pa da onda idućih pet prosjedim na klupi. Znam da i dalje mogu igrati 20 minuta po utakmici. Nisam još sprema za mirovinu i prihvatiti ulogu navijača“, rekao je Dragić za slovensku Večer.

Pojasnio je Dragić i da su Netsi protekle sezone implodirali. Momčad koja je u svojim redovima imala Kevina Duranta, Jamesa Hardena i Kyrieja Irvinga je bila programirani frontrunner za naslov, ali zbog narušenih odnosa u svlačionici je prvo Harden zapalio u Sixerse, da bi se ovog ljeta trejda zaželjeli i Durant i Irving. A isitini za volju, nije se najbolje snašao niti trener Steve Nash.

„Igrao sam sa zvijezdama, Durantom i Irvingom, ali moram priznati kako je to bilo poprilično teško jer je fokus bio na individualnoj statistici, a ne na momčadi“.

I zbog toga su Netsi kihnuli već u prvoj rudni od kasnijih finalista Boston Celticsa, a sada svjedočimo šrapnelima erodiranih odnosa u klubu. Velika očekivanja Netsa su brzo izgorjela, a tek treba vidjeti što će se u dogledno vrijeme odvijati s Irvingom i Durantom.

Dragić će pak s Chicagom u lov na novo doigravanje.

„Doista je bilo zahtjevno i sezona nam je bila neuspješna, ali to je sport. Sretan sam što sam stigao u okruženje u kakvo sam želio i u kojem znam da ću igrati te gdje ću moći uhvatiti potrebne minute“, zaključio je Dragić


Tagovi

Goran DragićBrooklyn NetsLuka DončićKevin DurantKyrie IrvingJames HardenSteve Nash

Ostale Vijesti