Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Gegić se ugasio, ali tu je Prkačin: Kapetan će biti najveći adut Vukova u finalu doigravanja

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.05.22. | 08:10

U dvije utakmice protiv Gorice kombinirano je ubacio 56 poena

Budući da je u dvije polufinalne utakmice protiv Gorice stavio 56 poena, nakon druge, odlučujuće, pustili smo mu poruku „ima li nešto osobno protiv momčadi iz Turopolja”, ali nije se dao navući. Kratko je odgovorio „samo radim svoj posao”. I to pokazuje da je Roko Prkačin, o kojemu je riječ, maksimalno fokusiran na ono o čemu se svi pod Tornjem nadaju – dvostrukoj kruni.

To je, iz perspektive nove uprave, važno iz više razloga. Prvi je taj da Cibone u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske nije bilo tri godine, točnije od one pobjede nad Cedevitom kada su Vukovi pomeli momčad s Velesajma i kada smo uostalom posljednji put gledali tu Cedevitu na domaćem tlu.

Druga stvar zbog koje svi na gornjim etažama Draženovog doma drže fige za popunjavanja trofejnih vitrina je taj što bi se to moglo jako svidjeti tom famoznom sponzoru koji bi u klub trebao stići do kraja lipnja. Dva trofeja – Kup i prvenstvo najbolji su argumenti za započinjanje suradnje koja je okarakterizirana spasonosnom.

A u tome bi jednu od glavnih rola trebao odigrati upravo čovjek s početka priče. I bez obzira na to tko će slaviti u majstorici druge utakmice između Splita i Zadra na Gripama, Roko će biti problem za taj sastav. Nije ga bilo na parketima ove sezone tri mjeseca. Puno je to propuštene košarke. Povratkom na parket se tražio u svojoj igri, trebalo mu je nekoliko utakmica da se razigra, da otpusti kočnice i sada gledamo agresivnog, motiviranog i razigranog Prkačina.

Protiv Gorice je bio sjajan u reketu, hvatao je skokove, u nekoliko navrata fino razigrao s visokog posta, ali ponajviše je zabijao. Brojao je do 30. Ako bi se mogla tražiti zamjerka to je onda upravo činjenica de ja sve poene stavio iznutra, s udaljenosti od dva metra. Uputio je dvije trice prema košu, ali one nisu pronašle svoje odredište. Ali zna i sam da mu fali igra izvana, šut. Nije to više slučaj da mu obrambeni igrači okreću leđa na trici, no radije će mu ostaviti otvoren šut nego ostaviti prazan reket. Nakon utakmice je istaknuo kako je prvi cilj ispunjen.

„Moram li išta reći osim da smo u finalu. To je jedino bitno da smo ispunili taj cilj, način na koji smo došli do toga je takav kakav je... Sve se ovo sada briše i kreće ispočetka serija na tri pobjede. Mi krećemo s pripremama neovisno o tome tko dobije”.

Sigurno da je i treneru Gašperu Okornu drago kada vidi ovakvog Roka na parketu. Iako su morali jedan drugog upoznati, budući da je Slovenac stigao u klub u periodu kada je Prkačin bio van parketa, sada je mu sve više vjeruje. Pokazala je to i ova posljednja tijesna pobjeda nad Goricom. U ključnom napadu Okorn je nacrtao akciju za Prku koji mu je prvi vratio poenima kada mu je spuštena lopta u reket, a onda i na kraju blokadom nad Kalajžićem za obranu pola koša prednosti. Momčad mu ne igra briljantno, ugasio se primjerice najbolji igrač sezone Amar Gegić, ali ima taj luksuz da mu u ovakvom trenutku iskoči Prka.

„Čestitam svojim igračima i stručnom stožeru na plasmanu u finale. Ovo je neki minimum što se očekuje od Cibone u sezoni. Također čestitam Gorici ne samo na ovoj seriji nego na cijeloj sezoni koju su odigrali odlično. Mi smo iz sebe izvukli maksimum i iako nismo baš u najboljoj formi ispunili smo cilj i s 2-0 prošli u finale”, dodao je Okorn.

Cibosi, dakle, sada čekaju rasplet druge utakmice. Imaju nekoliko dana za dodatno uigravanje i podizanje igrača, osobito spomenutog Gegića. I tko god da dođe u finale će imat će velikih problema s Vukovima. Momci su gladni pobjeda, posebno Roko.



Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaRoko PrkačinGašper Okorn

Ostale Vijesti