Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Zadar lako svladao Split, vrijeme je za majstoricu na Gripama

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 23.05.22. | 22:39

Odluka o finalistu past će u petak i to na Gripama u majstorici polufinala HT Premijer Lige

Cibona je osvoje odradila. Momčad Gašpera Okorna je tijesno uz veliku pomoć Roka Prkačina ostvarila pobjedu rezultatom 81:80 i sada mirno čekaju rasplet u susretu između prošlogodišnjih finalista, Zadra i Splita.

Očekivano, čeka nas majstorica. Zadar je na Višnjiku bio puno bolji, slavio je rezultatom 76:57 i tako odveo seriju u majstoricu koja nas čeka već u petak na Gripama. Jedno je sigurno, nećemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala.

Prvo ime utakmice bio je Zadrov Amerikanac Justin Carter s 21 košem i sedam skokova, Thompson je dodao 14 uz osam skokova. Kod Splita je Shorter ubacio 20 uz sedam skokova, Tonko Vuko postigao je 15 koševa uz šest skokova. 

Dobro se Split držao u prvom dijelu, čak su na veliki odmor otišli s blafom prednošću. No, treća četvrtina se pokazala ključnom. U njoj je Zadar slavio rezultatom 25:9 i tako stekao prednost koju Splićani nisu mogli stići. Bilo je jasno već na samom početku nasatavka kada je Zadar napravio seriju 10:0 u četiri minute da se utakmica lomi i da će Split imati pune ruke posla u posljednjoj četvrtini misle li izvući susret.

Nisu uspjeli. Prednost Zadra se samo povećavala i na kraju stala pri rezultatu 76:57.


Tagovi

ZadarSplitPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti