USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Dva su kluba zainteresirana za Rosea, a evo koji su mogući scenariji

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 14:50

Detroit Pistonsi primili su konkretan interes od strane dvije franšize velikih tržišta.

Ove vanredne sezone trade deadline NBA lige traje – isto tako vanredno – do 25. ožujka.

Iako ne očekujemo neke veličanstvene razmjene niti potpise, određene akvizicije koje bi mogle izmijeniti krvu sliku nekih rostera svakako su moguće. Jedan od igrača koji bi lako mogao promijeniti dres je općeomiljeni Derrick Rose.

Shams Caharania s The Athletica donio je ovaj tjedan informaciju kako se za beka Detroit Pistonsa zanimaju Los Angeles Clippersi kao i njegov bivši klub New York Knicksi. Kako se špekulira, Pistonsima bi najviše odgovarao neki paket koji bi propelirao njihove težnje k rebuildingu.

Prvi problem je što Clippersi izbora prve runde jednostavno nemaju. Još su svježa sjećanja na zaključak kako su ‘’za Paula Georgea prodali budućnost’’ s obzirom da su se odrekli čak pet prvih izbora Drafta, plus dali još dva prava zamjene za bolji izbor prve runde.

Od mlađih igrača koji u ovom trenutku pokazaju kakav-takav potencijal Clippersi u izlogu imaju:

- Mfiondua Kabengelea (20 godina), 206 centimetara visokog igrača reketa, dobrog blokera i atletu, solidnog s poludistance koji može pogoditi i tricu, poudzanog s linije za sloboda bacanja

- Daniela Oturua (21 godina), 208 centimetara igrača reketa kojem je glavna snaga zaštita obruča, također ima dobre fizikalije i vižljast je pod košem, a trice ne puca

- Ivicu Zubca (23) koji je zadnjih sezonu i pol do dvije zabilježio nevjerojatan napredak, i sve je veći popis NBA momčadi na kojima bi mogai bit startni centar

Kad je Zubac u pitanju, postavlja se pitanje jesu li Clippersi labaviji u potencijalnoj odluci da ga puste, sad kad imaju još uvijek relativno mladog Ibaku, barem kad su u pitanje neposredni, trenutni planovi ovog sastava za naslovom?

S obzirom na situaciju s plaćama kod Clippersa, vjerojatno bi bili primorani dati i dvojicu od ovih mladih igrača, eventualno nekog ostalih s rostera. Ukupan payroll Clippersa jest svega pola milijuna ispod hard capa i s te strane nemaju puno prostora za manevar.

Što se Knicksa tiče, oni imaju izbore prve runde Drafta, a imaju i mlade perpsektivne, a već donekle i etablirane pojedince na rosteru. No kako su i sami u procesu rebuildinga, a ako eksaliramo njihovu situaciju na realna rezmjere, i u provesu reediminga, ne vjerujemo da bi se odrekli iti jednog od njih. Pogotovo ne sad kad su nanjušili da bi ova sezona mogla biti znatno bolja od prethodne.

Jesu trenutno na 8-11, ali i to im je dovoljno za trenutno osmo mjesto Istoka. Knicksi bi možebitno dali Franka Ntilikinu, combo beka kojeg će rado preboljeti ako u toj razmjeni dobiju Rosea, a Francuz je poznat kao odličan obrambenjak.

Ne treba zaboraviti da Roseu istječe ugovor, no on i trener njegova života Tom Thibodeau mogu puno zajedno, pa i dovesti do toga da MVP 2011. godine produži s momčadi koja ga je možda u mnogim trenucima do sada tjerala na mučninu s obzirom na verojatno najemotivniji trenutak ikad saznavanja jednog igrača da je razmijenjen.


Tagovi

Derrick RoseNBA tradeoviNew York KnicksDetroit PistonsLos Angeles Clippers

Ostale Vijesti