Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dva detalja s druge utakmice finala: Playoff Pavle i Roko na 'petici'

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.06.22. | 12:23

U Ciboni su optimistični oko vraćanja "breaka" u Zadru

Prestao sam više razmišljati o tome da moram igrati kada se lomi utakmica i svejedno mi je hoću li zabiti dva poena ili 20, samo da pobijedimo”, rekao je u neformalnom razgovoru nakon utakmice Zadrov Pavle Marčinković, a u kojoj je Ciboni stavio 16 poena uz četiri od četiri zabijene trice i jedan jedini promašaj iz igre. Playoff Pavle, nazvali bi ga Amerikanci, jer igrač zbog kojeg Tornado i dalje bojkotira utakmice Zadra igra sjajnu seriju protiv Cibone.

Njegov doprinos u drugoj utakmici nije bio dovoljan da se Zadar domogne i druge pobjede u finalnoj seriji, ali Marčinković definitivno igra motivirano i to na oba kraja parketa. Posebno protiv Cibone, kako je to nakon pobjede ustvrdio Gašper Okorn.

„Marčinković nam je problem tako da ćemo morati razmišljati puno više o njemu u idućim utakmicama. On uvijek igra motivirano protiv nas, jako je efikasan, agresivan i zato ćemo morati pronaći način kako igrati protiv njega”.

A Pavle na parket samo donosi ono što treba donijetu u jednu finalnu seriju – igru u oba smjera, agresivnost, koncentraciju i hladnu glavu. A i jedan je od najstarijih u finalu s obzirom na to da je početkom svibnja napunio 33 godine.

Dosta toga dobrog je radio na parketu za Zadar, osobito u drugoj utakmici i njegov doprinos bi s obzirom na suženu rotaciju Zadra mogao biti ključan u ovoj seriji. Zna to i Pavle.

„Imamo skraćenu rotaciju, to je istina, ali ovo je finale, svi još možemo dati ekstra energiju. Ja nikada do sada nisam čuo da netko traži zamjenu jer ne može više disati, da kaže da ne može ili nešto tako. Znamo svi za što igramo i na taj način pristupamo svakoj utakmici”, smatra Marčinković.

Cibona će, dakle, malo više pozornosti posvetiti Marčinkoviću, dok bi u napadačkom dijelu Okorn trebao davati više prostora Roku Prkačinu na petici.

Cibona nekako najbolje djeluje s njim na pet, a Tonijem Nakićem na četiri, iako ni Nathan Reuvers nije loš izbor za poziciju u paru s Rokom.

„Igra na petici? To je odluka trenera u dogovoru sa mnom, pronašli smo to rješenje sa mnom na pet i mislim da će to ostati i za utakmicu u Zadru”, otkrio je Prkačin nakon utakmice.

No, problem je što onda Okorn mora mudro rasporediti minute njemu i Danku Brankoviću koji se teško nosi s obranom picka pa se zato Okorn i sve češće odlučuje igrati s Rokom na pet. S obzirom u kojem smjeru ide ova serija, mogli bismo puno češće gledati Roka na centarskoj poziciji, i to već od nedjelje od 20 sati kada se na Višnjiku igra treća utakmica.

Samo se nadamo da to neće postati njegova primarna pozicija u budućnosti – hrvatska košarka na centarskoj poziciji ima inflaciju kvalitete...


Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaKK ZadarPavle MarčinkovićRoko Prkačin

Ostale Vijesti